Ukraina õhuruumis tulistati alla Malaisia lennuk

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 – Ukraina õhuruumis tulistati neljapäeval alla Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud Malaisia riikliku lennufirma reisilennuk Boeing 777, surma said 295 pardalviibinut, teatas siseministri nõunik Anton Heraštšenko.

"280 reisijat ja 15 meeskonnaliiget sai surma," kirjutas Heraštšenko oma kontol suhtlusvõrgustikus Facebook. Lennuk lendas 10 kilomeetri kõrgusel, kui sai tabamuse pind-õhk-tüüpi raketisüsteemi Buk tulistatud raketilt, lisas ta.

Teise Ukraina siseministri nõuniku Zorjan Škirjak sõnul ületab lennukatastroofis hukkunute arv 300. "Üle 300 süütu inimese on saanud surma. Meile on teada 23 USA kodaniku hukkumine," ütles ta.

AFP ajakirjanik teatas sündmuskohalt, et lennukirusud paiknevad mitme kilomeetri laiusel alal ning sündmuskohal on võimalik näha kümneid moonutatud surnukehi. AP teatas, et uudisteagentuuri ajakirjanik on õnnetuspaigal kokku lugenud 22 surnukeha.

"Malaysia Airlines kinnitab teate saamist Ukraina lennujuhtimiskeskuselt, mille kohaselt kadus GMT aja järgi kella 14.15 paiku (Eesti aeg 17.15) umbes 50 kilomeetri kaugusel Ukraina-Vene piirist side lennuga MH17," teatas Malaisia riiklik lennufirma suhtlusvõrgustikus Twitter.

Tegemist oli öise lennuga, mis pidanuks Malaisia pealinna jõudma GMT aja järgi neljapäeval kell 22.10 (Eesti aeg reedel 01.10).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments