0

Augusti lõpus jõuab oma tiiruga Haapsallu veeohutusbuss

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

VeeohutusbussTänavu külastab Päästeameti ohutuspäevi veeohutuskampaania buss „Kangelane“, Haapsallu jõuab buss 24. augustil. Foto: Päästeamet

Videotehnika ja päästevarustusega sisustatud bussi veavad eest Alansi Vabatahtliku Päästeseltsi liikmed, kes näitavad ja lasevad inimesel ise proovida erinevaid veeohutuse ning elustamise võtteid.

Alansi Vabatahtliku Päästeseltsi eestvedaja Urmo Pollisinski sõnul on kõikidel võimalus sel suvel „Kangelane“ ohutuspäevadelt üles otsida ja oma veega seonduvaid teadmisi täiendada. „Ega sa enne ei pruugi ette kujutadagi, kui raske või kerge see päästerõnga viskamine või inimese elustamine on. Loodame, et keegi ei pea seda ise kunagi kogema, kuid alati on hea olla selleks valmis ja n-ö kuiva trenni teha. Me oleme inimeste jaoks olemas oma meeskonna mitmekülgsete teadmiste ja kogemustega, tuues praktilisele osale näiteid elust enesest, mis paneb ka kõige uljama inimese mõtlema,“ selgitas Pollisinski ainult osasid veeohutusbussiga kaasnevaid tegevusi.

„Ära lase purjus sõpra vette“ sõnumiga veeohutusbussis on neile, kes kipuvad unustama, millise pilguga paistab maailm joobes inimesele, võimalus seda kohapeal proovida läbi spetsiaalsete prillide. See peaks kõikidele meelde tuletama, et purjus sõpra peab igal juhul takistama. Bussis saab veel vaadata selle suve hakul esilinastunud veeohutusfilmi „Veega sõber“. „Kangelase“ meeskonda kuuluvad pääste, vetelpääste, ujumistreeneri ja meditsiini taustaga inimesed.

Tänavuse veeohutuskampaania „Ära lase purjus sõpra vette“ sõnum on levinud nii tele- ja raadiokanalit pidi. Oma panuse olulise sõnumi levitamisele on andnud ka Eesti ajakirjandus ning Eesti veekogude-äärsed suurürituste korraldajad läbi järgmiste ürituste: Pühajärve Jaanituli, Viru Folk, The Watergate Water Festival, Surfilaager, Tallinna Merepäevad, Saaremaa Rannapidu, Mändjala Jaanituli, Summerjam Festival ja Kloogaranna Festival.

Haapsalu ohutuspäev toimub 24. augustil.

Päästeameti ohutuspäevad toimuvad aastaringselt. Huvilistele jagatakse vee- ja tuleohutusalaseid teadmisi, et eesseisev suvi mööduks turvaliselt. Lisaks aktuaalsetele ohutusteemade käsitlusele tutvustatakse nii päästjate tööd kui tehnikat.

Liina Reinsaar, Päästeameti pressiesindaja

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz