0

ERR: Valitsuse otsuses pettunud Atonen lahkub riigifirmade nõukogudest

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalumaraton121-viMeelis Atonen Haapsalu maratonil. Foto: Urmas Lauri

Reformierakondlane ja endine majandusminister Meelis Atonen kritiseeris teravalt valitsuse meelemuutust praamide ostmise osas ning kinnitas, et lahkub seeõttu riigifirmade nõukogudest ning erakondade rahastamise järelevalve komisjonist.

„Minul Reformierakonna liikmena on kurb meel ja ma häbenen. Ma olen protestiks sellise käitumise vastu esitanud enda taandamisavalduse kõigist riigile kuuluvate äriühingute nõukogudest,“ ütles Atonen Vikerraadio saates "Uudis+".

Atonen oli majandusminister Juhan Partsi valitsuses aastail 2003-2004 ning sel ajal püüdis ta Vjatšeslav Leedo monopoli lõhkuda.

Atoneni sõnul näitasid tema ministriksoleku ajal tehtud arvutused, et teenuse hind on ülepakutud ning maksumaksjatelt tulnud dotatsiooniraha voolab põhimõtteliselt teenuseosutaja või tema ülejäänud firmade taskusse.

Valitsus otsustas eelmisel nädalal, et Saaremaa ja Hiiumaa vahelistele liinidele hakatakse otsima operaatorit, kellel oleks pakkuda ka vajalik laevastik. Laevad on aga praegu reaalselt olemas vaid Leedo Saaremaa Laevakompaniil.

Eelmine majandusminister Juhan Parts soovis, et laevad oleksid tulevikus riigi omad. Majandusminister Urve Palo põhjendas aga "Terevisioonile", et tal ei ole kindlustunnet, et uued laevad õigeks ajaks valmiksid.

"Traagiline on see, et maksumaksja maksab selle etenduse kinni,“ ütles Meelis Atonen. „Komöödiasugemetega on see, et täiskasvanud inimesed püüavad jätta muljet, et kõik on õiglane ja aus. Samal ajal tehakse seda sellisel kombel, et keegi vist väga ei usu ka, et see nii on."

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz