Galerii: Haapsalu võistkonnad lilleseade Eesti meistrivõistlustel

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14

Täna anti avalöök lilleseadevõistlusele Estonian Florist CUP 2014.

Haapsalu kultuurikeskuses võistleb 20 parimat lilleseadjat Eestist, Lätist ja Soomest. Võistluse korraldaja MTÜ Eesti Floristi juhatuse liikme Grasile Kiissa sõnul oli esialgu registreerunud osalema koguni 22 võistlejat, kuid kaks neist ei jõudnud täna teadmata põhjustel kohale.

"Tänase võistluse ettevalmistusega alustasime juba eelmise aasta septembris. Siis oli meil asukoha osas valik mitme linna vahel, kuid Haapsalu linnavalitsuse külalislahkus veenis meid siia tulema," ütles Kiissa.

Kiissa sõnul on Eestis kaugeleulatuvad lilleseade traditsioonid. "Nõukogude ajal olid Linnahallis lillepeod, mille sisu oli ju põhimõtteliselt sama, ainult nimi oli teine," ütles Kissa.

Täna meisterdati lilleseadeid kahes võistlusvoorus. Õhtul teevad kohtunikud oma otsuse ning homme hommikul antakse teada, kes on 10 paremat, kes pääsevad homme peetavasse finaali.

Lillepoe Flamingo esindusse kuuluva Reine Väli sõnul on nad täna võistlustulle läinud lilleseadete kallal tööd teinud juba paar kuud. "Viimased neli päeva eriti intensiivsel,"

Väli on varem tulnud lilleseades Eesti meistriks 2007. aastal, kuid Flamingo poe jaoks oli tänavune osalemine esmakordne. "Tuli kindlasti osaleda, sest võistlus toimub ju oma kodulinnas" ütles Väli.

Fotod: Arvo Tarmula.

IMG_3756 IMG_3760 IMG_3761 IMG_3771 IMG_3776 IMG_3797 IMG_3801 IMG_3806 IMG_3807 IMG_3809 IMG_3812 IMG_3813 IMG_3814 IMG_3825

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
rajadaam
9 aastat tagasi

Oh milline ilu ja võlu.