Risti komando peab pühapäeval sünnipäeva

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Risti päästekomando avab pühapäeval oma 20. sünnipäeva puhul rahvale uksed ja korraldab ohutuspäeva.

Ohutuspäeval saab uurida millised on päästjate töötingimused Risti komandos ning uudistada nii praegust kui ka endisaegset päästetehnikat.

Sünnipäeval räägitakse ka õnnetuste ennetusest ja kohale tulevad päästeameti koostööpartnerid. Kl 13.30 näitavad oma oskusi Lääne-Eesti reservpäästerühma otsingukoerad.

Haapsalu päästepiirkonna juhi ja kunagise Risti komandopealiku Andres Liiva sõnul moodustati Ristil kutseline päästekomando 1994. aastal Risti tehase vabatahtlikust tuletõrjekomandost. „Toona pidid omavalitsused otsustama, mis nad oma territooriumil tegutsevate vabatahtlike komandodega peale hakkavad. Ristile tekkis nii kutseline komando,” selgitas ta.

Risti komandol on tähistada teinegi sünnipäev — 15 aastat tagasi ostis vald komandole uue maja, mis on päästekomando koduks tänini.

Risti komandos töötab 22 inimest, ühes vahetuses 3-4 meest. Üks päästja, Jaan Liiv, on komandos töötanud juba ajast, mil see veel Risti tehase alla kuulus.

Andres Liiva sõnul on Risti komandol aastas umbes 200 väljakutset, millest pooled komando piiriäärse asukoha tõttu Harjumaale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments