Töötukassa nimetas aasta tööandjaks Aliide pagarikoja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Aliide Hints sai Läänemaa aasta tööandja tunnustuse töötukassalt kätte möödunud nädalal. Foto: töötukassa
Aliide Hints sai Läänemaa aasta tööandja tunnustuse töötukassalt kätte möödunud nädalal. Foto: töötukassa
Aliide Hints sai Läänemaa aasta tööandja tunnustuse töötukassalt kätte möödunud nädalal. Foto: töötukassa

Töötukassa valis Läänemaa aasta tööandjaks üksikettevõtja Aliide Hintsi, kes peab Uuemõisa mõisa endises abihoones pagarikoda.

„Aliide pagarikoja pagari– ja kondiitritooted on leidnud tee klientide südameisse ja ettevõtte maine kohalike inimeste seas on väga kõrge,” kirjeldas Hintsi tööd töötukassa Läänemaa osakonna juht Evelin Kullison.

Aliide Hints avas oma väikese pagarikoja 2009. aasta suvel töötukassa ettevõtluse alustamise 70 000 krooni suuruse toetuse abil.

„Kohe alguses oli tal meie kaudu praktikant, kes asus ka tööle. Ta on olnud väga koostööaldis üksikettevõtja kohta,” kirjeldas Aliide Hintsi töötukassa teenusekonsultant Regina Triebstock.

Varsti viieaastaseks saavas töökojas on töötukassa vahendusel saanud kätt harjutada umbes viis praktikanti, kellest osa on ka tööle saanud, rääkis Triebstock.

„Aliide on soliidses eas naisterahvas, kes otsustas teha oma ettevõtte. Suur risk, mis tasus end ära. See on edulugu,” põhjendas Triebstock Aliide Hintsi valimist aasta tööandjaks.

Konsultant rääkis, et töötukassa otsustas tänavu nimelt väikeettevõtja kasuks. Väga hea on aga jätkuvalt ka koostöö mullu aasta tööandjaks valitud Nurme vabrikuga. Vabrik otsib töötukassa kaudu töötajaid, aga koos korraldatakse ka koolitusi–praktikat.

„Nurme pakub just nendele inimestele tööd, kellel seda hetkel ei ole,” ütles Triebstock.

Aasta koostööpartneriks valis töötukassa neuroloogiahaigla, aasta omavalitsuseks Kullamaa valla.

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse algatusel osales töötukassa aastail 2011–2013 projektis „Seljaajukahjustusega inimesed tööturule”, teatas Evelin Kullison.

Ta selgitas, et töötukassa korraldas õnnetusse sattunud inimestele nõustamist ja konsultatsioone.

„Tulemusena kliendid on saanud tuge ja vajalike teadmisi tööellu naasmiseks,” lisas Kullison. Näiteks lõi üks projektis varasematel aastatel osalenu oma ettevõtte.

Kullamaa vallaga koos korraldas töötukassa möödunud aastal aednikukoolituse 15 töötule läänlasele. Loengud toimusid Kullamaa valla käsitöömajas ja praktika Kullamaa talunike juures.

Õpiti nt kasvatama kultuurmustikaid, maasikaid, vaarikaid, sõstraid, kuslapuud, maitsetaimi. Peale selle veel mahekasvatuse ja väikeettevõtluse algtõdesid.

Loe edasi neljapäevasest Lääne Elu paberlehest!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaugemalt
10 aastat tagasi

Väga head tordid on!!! Me oleme oma kollektiiviga kõik ära proovinud ja läheb teine ring.
TÄNUD SULLE ALIIDE! EDU EDASPIDISEKS!

..Liigkasuvõtjatel lähebki hästi?
10 aastat tagasi

Mitte ei mõista, mis on siin pistmist selle artikliga siin?
Teades Aliide töökust ja ausust on küll kurb, et mõni TÖLLMOKK lihtsalt loobib oma labaseid kommentaare.
Aliide, edu Sulle- tubli oled!

Merle
10 aastat tagasi

Tubli, Aliide! Palju õnne!

???
10 aastat tagasi

Panin siia ennist täiesti viisaka kommentaari, mis koristati ära. Olen sõnatu.

Arvo
10 aastat tagasi
Reply to  ???

Ju ei läbinud tsensuuri.

???
10 aastat tagasi
Reply to  Arvo

Jutt oli sellest, kui hästi Liisi omanik oma töötajatega ümber käib. Liisi boss on ühtlasi ka Lääne Elu boss, ilmselt kellelegi ei meeldinud. Väga nõme igatahes.

Margit
10 aastat tagasi
Reply to  ???

juhtusin lugema ja jäin mõtlema, et Hiina reis maksab vähemalt 2000 inimese kohta, so kolm keskmist palka Läänemaal. Huvitav et esimene komm, kus laia kaarega teisi sõimab, jäeti alles.

Sass
10 aastat tagasi
Reply to  ???

Pane aga uuest, ega tsensuur ei jõua seda koguaeg jälgida.

ühest miljonärist
10 aastat tagasi

Mina näiteks tean, kuidas suhtub oma töötajatesse miljonär Veske. Liisi firmal läheb hästi ja peremees pole kitsi. Mu sõbranna töötab seal, tema jutt tundub Haapsalu olusid arvestades kohati lausa uskumatu. Sinna firmasse pole lihtne pidama jääda aga kes paar aastat olnud, neid koheldakse nagu kuninga kasse. Näiteks eelmisel aastal käisid kaheksa inimest Mexicos, teine punt Türgis. Sel aastal minnakse Hiina ja Iisraeli. Firma maksab reisid kinni ja lisaks saab töötaja viienda nädala puhkust. Mind ajab see lihtsalt marru. Palgad on seal kaugelt üle Läänemaa keskmise ja mitte 12 vaid 13 palka. Firma on töötajatele teinud pensionifondi, mis kasvab Omaraha portaalis.… Loe rohkem »

huvitab
10 aastat tagasi

Ja kus siin nimekirjas siis need meie miljonärid on, kes küll igas dividendi topis istuvad, aga muidu laias kaares inimeste peale lasevad?