Haapsalu sai Brüsselis kätte avastamata aarde auhinna

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Euroopa Komisjoni direktor Pedro Ortun-Silvan andis üle auhinna Jane Möllile. Foto Aivar Ruukel
Euroopa Komisjoni direktor Pedro Ortun-Silvan andis üle auhinna Jane Möllile. Foto Aivar Ruukel

11.-12.novembril kuulutati Brüsselis Haapsalu linn „Eesti avastamata aarete” konkursi võitjaks. Auhinna annab välja Euroopa Komisjon projekti „Euroopa turismi tippsihtkohad” (European Tourist Destinations of Excellence ehk EDEN), mis aitab juhtida tähelepanu Euroopa vähem tuntud turismisihtkohtade.

„Tänavu oli konkursi teemaks ligipääsetavus, mis ei tähenda vaid turismivõimalusi erivajadustega inimestele. Selle all peetakse silmas ka eakamaid inimesi, peresid väikeste lastega, ajutiselt haiguse tõttu liikumisraskustesse sattunud inimesi jne,” selgitas Haapsalu kandidatuuri võistlusele esitanud MTÜ Läänemaa Turism juhataja Jane Möll. „Kindlasti ei ole Haapsalu 100% ligipääsetav linn, kuid meil on olemas kõik eeldused selle valdkonna arendamiseks. Ligipääsetavusest turismis räägitakse maailmas järjest enam ning see on meie võimalus aidata kaasa selle arengule.”

EDEN on lühend European Destination Of Excellence’ist. Tegu on Euroopa Komisjoni projektiga, mille eesmärgiks on edendada säästva turismi arengumudeleid kogu Euroopa Liidus. Selle aluseks on riiklikud võistlused, mis toimuvad igal aastal ja mille tulemusena valitakse igast osalevast riigist üks võitja. Tänavuse aasta teemaks oli ligipääsetav turism.

Eestis valitakse võitja läbi EASi turismiarenduskeskuse korraldatud Eesti Avastamata Aarete konkursi. Haapsalu linna kandidatuuri antud võistlusele esitas MTÜ Läänemaa Turism. 9. mail otsustas rahvusvaheline žürii, et võitjaks on Haapsalu linn.

„Konkursil osalemine on mulle andnud võimaluse külastada Hispaanias asuvat Avila linna, mis on 2010. aastal saanud Euroopa ligipääsetavama linna tiitli ja osaleda antud valdkonna konverentsidel,” räägib Möll. „Kindlasti ei lõppe see protsess auhinna saamisega, vaid pigem on see alguseks, et teemaga nii linna kui ka maakonna põhiselt jätkata.“

Haapsalu linn võib edaspidi oma turunduskanalites kasutada märgist European Destination of Exellence. Lisaks valmisid linnast lühikesed professionaalsed videoklipid, mis on peagi kättesaadavad Läänemaa turismiportaalis www.visithaapsalu.com ja teistes turunduskanalites.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments