Lihula volikogu valis esimeheks Jaak Kastepõllu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lihula vastne vallavolikogu valis esimeheks sotsiaaldemokraatide nimekirjas kandideerinud Jaak Kastepõllu (pildil).

Valimistel 105 häält kogunud Kastepõllu poolt hääletas kaheksa volinikku. Vastu oli neli. Üks volinik jäi erapooletuks.

Kastepõllu kandidatuuri seadis üles sotsiaaldemokraatide nimekirjas kandideerinud Aldo Vaan.

„Luban teenida nii hästi kui minu 20aastane töökogemus ja isikuomadused võimaldavad,” sõnas Kastepõld.

Kastepõld on Lihula vallavolikogu töös osalenud 1990. aastate algusest, 2000. aastate alguses oli ta vallavanem, kuid pälvis umbusalduse. Tiit Madissoni vallavanemaks oleku ajal oli Kastepõld Lihula vallavolikogu esimees.

Kunagise umbusalduse kohta ütles Kastepõld, et ka siis olid tal parimad kavatsused ja suur tahe, kuid vähem elukogemust ja oskust kuulata.

„Olin tollal liiga püss,” nentis Kastepõld.

Vaste vallavolikogu esimees soovis volinikele kainet meelt ja julget pealehakkamist.

„Kui neli aastat tagasi oli vald täbaras olekus, siis nüüd on võimalusi rohkemaks,” märkis ta.

Ühe tööpäeva nädalas plaanib Tallinnas tööl käiv Kastepõld olla Lihulas kohapeal, et pühenduda volikogu tööle.

Ka lubas Kastepõld, et loobub vallavolikogu esimehe 300 euro suurusest kuutasust ning annetab selle kohaliku elu edendamiseks: projektide omaosaluseks, seltsidele, mittetulundusühingutele jms.

Opositsiooni liikme Janar Sõbra küsimusele, miks tahab Kastepõld juhtida vallavolikogu, vastas Kastepõld, et huvist ja hasardist, kui palju on võimalik kohapealset elu paremaks muuta.

Esimese asjana lubas Kastepõld lasteaialastele prii toidu, sest „see samm annab kõige kiirema tõuke elujärje paranemisele just sellele elanikkonna
osale, kelle käes on Lihula valla tulevik”.

„Ja et vallamajja pöördunud inimesed tunneksid, et nende muresid võetakse tõsiselt, mitte formaalselt,” lisas ta.

Vallavolikogu uue koosseisu kohta ütles Kastepõld, et palju on „noori vihaseid mehi, kes volikogu tööd elavdavad”.

Lihula vallavolikogu aseesimeheks valisid volinikud 13 poolthäälega opositsiooni esindaja Külli Raudsiku.

„Võtan ameti rõõmuga vastu ja seisan opositsiooni eest. Tööd olen ma teinud ja elu näinud,” sõnas Raudsik.

Raudsik oli volikogu aseesimees ka lõppenud valitsemisperioodil.

Raudsiku kandidatuuri esitas sotside nimekirjas kandideerinud Harry Kadakas.

Uuesti koguneb vallavolikogu tuleval nädalal, suure tõenäosusega pannakse seal ametisse ka uus vallavanem Varje Ojala–Toos.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kohalik
9 aastat tagasi

Kastepõld on näidanud end hüsteerilise ringituulajana ja tähtis olla tahtjana . Paljas keskkool, ei mingit kutseharidustki. Kolm-neli korda parteid vahetanud, sahkerdab siin-seal. Töökoht tutvuste kaudu, sellist põhimõttelagedat endaimetlejat inimest ei saa sendi eestki usaldada.

ajalugu
10 aastat tagasi

Eks igaüks tehku oma tööd, mille jaoks ta on palgatud ja kas seda tehaksegi alati ikka efektiivselt. Nii mõnedki ametikohad on siiani kohapeal olnud sellised soojad kohad, kus mingitel põhjustel lihtsalt ollakse. Inimesele tuleb anda võimalus, miks mitte ka uutele. Küll aeg paneb asjad paika, kui kaua ametis suudetakse olla. Negatiivne juba ette, ei tasu olla.

ma
10 aastat tagasi

Varje pole veel ametiski ja juba peksate! Noor hakkaja naine, laske olla ja näidata, mida suudab.Õpingud saavad kord läbi ikka ka ja seda saab rakendada .

ka läänlane
10 aastat tagasi

Kas see eelmine tandem oli siis parem,kui uus Varje-Jaak. Arvan, et mitte, usun,et Jaak annab vähemalt Varjele sõnaõigust….

to:läänlane
10 aastat tagasi

Läänlane on valimistulemustes pettunud ja nüüd “pritsib” suust välja vahtu. Ei ole tarvis nõia juurde minnagi, kes see selline läänlane on, see on “siililegi” selge, endised Reformikad – Valimisliit Lihula Areng, eesotsas endise volikogu esileedi Tiina Lobja ja Vladimir Hmelikuga, kes said sule sappa.
IP aadress järgi on võimalik kindlaks teha see läänlane, nende sapiste kommendaaride kirjutaja, kuid las ta räuskab, rong liigub ikka edasi …

läänlane
10 aastat tagasi
Reply to  to:läänlane

Vaht? Aga, mis öeldust-kirjutatust on vale? Eks Sa tee see IP aadress kindlaks, aga edasi?

läänlane
10 aastat tagasi

Esiteks ei ole Varje veel vallavanem. Teiseks loobus Varje Virtsu kooli huviala juhi kohast, kuna perekondlikud asjaolud ja õpingud ei võimaldanud seda. Kas vallavanema kohustused on “lõdvema randmega” täidetavad? Sellist tandemit vaadates meenub millegi pärast nõuka aegne mõistatus “Miks on alati patrullis koos kaks miilitsat?”. Töötundidest. Tehtud.

lõuna-läänlane
10 aastat tagasi

Ära ilgu vallavanema ja volikogu esimehe töötundide üle, vaata kõigepealt oma töötunnid üle! Jaak ja Varje on noored ja hakkajad inimesed ja selliseid just Lihulasse vaja ongi, jõudu teile Varje ja Jaak!

to:läänlane
10 aastat tagasi

Kas te ise ka aru saate, missugust jama kirjutate? Ma ei ole nii naiivset läänlast veel Läänemaal kohanud.
Kas te olite purjus, kui selliseid jura kirjutasite? Palun mine magama ja ära unusta ruhtusid võtmast.

läänlane
10 aastat tagasi

Aga seda ei otsusta ju Jaak üksi. Kas tõesti peab ta seda annetuse aupaistet jagama hakkama:((( Aga õnneks tuleb vallavanemaks õppiv noor inimene. Jaaguga kahepeale saavad nad vajalikud töötunnid kokku. Kuigi vallavanem ollakse 24/7.

to läänlane
10 aastat tagasi

Palgast loobumine on JOKK skeem. Nii hakatakse ostma hääli järgmiseks valimiseks, ehk korruptiivne tegu. Kui loobuda siis otse, ehk see raha valla volikogu realt maha ja otse MTÜ-de ja muude toetust vajavate artiklite alla.