Mihkel Mutt esitles Haapsalus “Pingviini ja raisakassi”

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Keskraamatukogu direktor Ilme Sepp, kirjanik Mihkel Mutt ja kohtumisõhtu korraldaja Marika Matvei. Foto Tarmo Õuemaa
Keskraamatukogu direktor Ilme Sepp, kirjanik Mihkel Mutt ja kohtumisõhtu korraldaja Marika Matvei. Foto Tarmo Õuemaa

Mihkel Muti tänane kohtumisõhtu lugejatega Läänemaa keskraamatukogu lugemissaalis oli tegelikult tema romaani “Pingviin ja raisakass” 21 aastat hiljaks jäänud esitlus.

“See on ebaharilik esitlus, sest raamat ilmus esimest korda 1992. aastal, aga seda ei ole kunagi esitletud,” ütles Mihkel Mutt. “Siis lihtsalt esitlusi ei korraldatud, minu 1993 ilmunud “Rahvusvaheline mees” oli kas esimene või teine raamat, millele tehti esitlus.”

“Pingviin ja raisakass” räägib täpselt sellest ajastust, mil raamat ilmus. Muti sõnul sobitub see tema viimase “telliskiviromaaniga” “Kooparahvas läheb ajalukku”, aga kui “Kooparahvas” hõlmab pikka ajavahemikku, on “Pingviini ja raisakassi” tegevusaeg üks päev. Selle peategelane on tavaline noor Eesti mees, 30-aastane Eff, kes 1991. aastal vaatleb absurdset elu oma ümber ja mõtiskleb, kuhu see kõik viia võib.

“Sugulus “Kooparahva” on nii suur, palju on sarnaseid kujusid. See on “Kooparahvale” nagu väiksem, aga vanem õde,” võrdles Mihkel Mutt.

“Pingviini ja raisakassi” uus kujundus on samuti “Kooparahva” sarnane.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments