Juhtkiri: Ehe näide

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vormsis tõotab tulla huvitav valimisvõitlus. Saar on ehe näide sellest, mida parteinimekirjade esinumbrid kohalike omavalitsuste valimiste eel toonitavad. Kohapeal ei aetavat mitte erakonna, vaid oma asja. Seda tehakse aga millegipärast ikka partei egiidi all, kas või ühemehenimekirjadega. Selle poolest Vormsi erineb.

Kui näiteks samas suurusjärgus Nõval on rinnutsi „oma asja ajavad” erakonnad, siis Vormsis pürib võimule neli valimisliitu. Võiks ehk arvata, et väikesaare kohta on seda arutult palju: lepitagu kokku ja tegutsetagu, aga paljusus rikastab ja kodanike aktiivsus on igati kiiduväärt suundumus. Samuti ei saa salata, et valimisliitude puhul ei mõju „oma asja” ajamine õõnsalt. Kelle teise kui oma asja üks näiteks ühe küla baasil valimisliit siis ikka ajada saaks?

Seevastu ainus Vormsis kandideeriv erakond — Keskerakond — ei pidanud vajalikuks oma valimisprogrammi Lääne Elule üldse tutvustada. Et jäetagu välja. Huvitav, kelle huvides?

Kokkuvõttes mõjuks saareelule üsna hästi, kui vallavolikogus tekiks pärast pikka ühe valimisliidu võimulolekut lõpuks ergastav vastasseis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
5 dollars
10 aastat tagasi

Thanks so much for the post. Great.

timur
10 aastat tagasi

vot siin see ajakirjaniku mõttevõime lagi ongi – kui oodatakse vaid valimis võitlust, mis võimaldab vaid vaimselt sandistatud psühhopaatide võimuletulekut sest nendel on eeldused valimisvõitluses ellu jäämiseks.