Urmas Sukles tahab linnapeana jätkata

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnapea Urmas Sukles (fotol) on Reformierakonna linnapeakandidaat, otsustati eile õhtul erakonna Haapsalu piirkonna koosolekul.

Urmas Sukles ütles, et praegune koalitsioon on linna hästi valitsenud ja linna stardipositsioon on tunduvalt parem kui nelja aasta eest. Suurimaks saavutuseks pidas Sukles Wiedemanni koolihoone remonti, milles 1. septembril alustab tööd riigikool Läänemaa ühisgümnaasium.

Suklese sõnul on linna majandusseis paranenud ja ta lootis, et nelja järgmise aasta jooksul jõuab linn põhjalikult korda teha ka Haapsalu ülejäänud koolid.

Haapsalu kitsaskohti arutades jõuti seisukohale, et Haapsalu ja Läänemaa põhiküsimus on rongiliikluse taastamine.

„Rongiliikluse taastamise nõue võiks olla kõikide erakondade ühine seisukoht neil valimistel,” ütles Sukles. Suklese sõnul tuleb ühisel jõul püüda otsustajaile selgeks teha, et regionaalpoliitiliselt on raudtee taastamine tulutoov nii Läänemaale kui ka Haapsalule.

Reformierakonna valimisnimekirja teisi liikmeid Suklese sõnul veel ei avalikustata.

„Aega on,” ütles Sukles.

Keskerakonna linnapeakandidaat on aselinnapea Peeter Vikman, IRLil Merle Mäesalu. Sotsiaaldemokraadid on öelnud, et pooldavad linnapea leidmist konkursi teel. Teised erakonnad ja võimalikud valimisliidud ei ole oma linnapeakandidaati avalikustanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juku
10 aastat tagasi

Urmas on jep parem, alternatiive pole

raad
10 aastat tagasi
Reply to  juku

Vaja oleks tubli noorepoolset meest linna etteotsa. Pakun, et selleks võiks olla Alar Schönberg, miks IRL Mäesalu etteotsa tõstis, ei saa aru. Haapsalu jaoks tundmatu inimene, kuiv ametnik. Sukles on tubli olnud, kuid nüüd oleks aeg juhtimine nooremale üle anda.

supiköök
10 aastat tagasi
Reply to  raad

saagu haapsalust lodja-, vene-, haabaja-, lappaja-, kakuaami-,jullaehituse koolituse linn. EL annab raha, küll supikausi eest ka õpilased leiame

võiks
10 aastat tagasi
Reply to  raad

Nõus, noorepoolsem juhtkond on alati teretulnud, aga see ei tohiks kindlasti olla mõne erakonna tubli poliitbroiler!

viimasele....
10 aastat tagasi

…ära aja iba, et kolledzit pole vaja – seal on 5 erisuunda ja kõik suht vajalikud!

to viimasele ...
10 aastat tagasi
Reply to  viimasele....

Suht vajalikud??? Väga suhteline. Kui valida suht vajalikud või vajalik koolimaja lastele,siis mina valin viimase!

lapsed on prioriteet
10 aastat tagasi

Jah, Haapsalul tuleks tõesti koolid korda teha, sealjuures võib olla ka uude majja kolida. Haapsalu Kolledž ei ole minu meelest ennast siiani suutnud tõestada ja selle maja ruumidesse võiks kolida näiteks algklasside õpilased. Asukoht on suurepärane, maja ise samuti,staadion kohe kõrval olemas jne. Kaua neid tervise teejuhte ja maanteameti spetsialiste ikka koolitada, linn vajaks hoopis rohkem kooliruume õppivatele lastele.

No
10 aastat tagasi

miks ta ei taha, temal on ju Haapsalus hea…mure selles, et siin on liiga palju neid, kellel pole hea.Olemis-, mitte elamiskoht.Riigi poolt vaadates hajaasustusega ääremaa, elanike poolt oleks 101 argumenti veel lisada.Olete julged kui rongi loodate.

Ehh..ei ole uhke Urmase üle.

kas
10 aastat tagasi

On alternatiive, ei näe küll.

poliitika
10 aastat tagasi

Kui tuleb jälle poliitikute, mitte spetsialistide linnavalitsus, pole ju tegelikult vahet kes linnapea on. Jõuluvanad tõmbavad ikka lati alla.

Vares
10 aastat tagasi

Kui veel raudtee saaks siis on õnn meie õuel! Linn areneks ja kasvaks kiiremini kui Tallinn!

Vikman tõuseb
10 aastat tagasi

kui Vikmani poleks oleks linnavalitsus raskemas seisus. Lihtsalt mees väärib seda tiitlit, seda enam et tagasihoidlikus on voorus. Peeter on kolmest parim! vaata reaalselt, mitte parteipoliitililselt!

zprott
10 aastat tagasi

öelge mulle häid põhjuseid miks Vikman võiks linnapeaks saada …..
Pigem on vist ükskõik kes seal tüüri juures on :/

toetan
10 aastat tagasi

Urmast linnapeana. Linn on arenenud ja tõesti on siin hea elada.