Läänlased orienteerusid veteranide MMil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Ühe võistluse strardikoridor. Foto: Ülle Raudsepp
Ühe võistluse finišikoridor. Foto: Ülle Raudsepp

 

Kolm läänlasest orienteerujat käisid Itaalias veteranide MMil Torino ümbruse mägedes, kus peeti ka 2006. aasta taliolümpiamängud.

Ülle Raudsepp N50 klassist jooksis sprindis A-finaali ja lõpetas seal 57. kohaga. Võistlejaid oli finaalis 128. Sprindirada oli 1,9 km, sellel oli 11 kontrollpunkti. Tõusu oli 55 m.

„Viga ei tohtinud teha,“ ütles Ülle Raudsepp. Mägedes on tähtis hoida kõrgust, et ei peaks asjata alla ja üles ronima. Õige kõrguse hoidmine ja kõrgusjoonte tunnetamine oligi talle kui suhteliselt tasase maa orienteerujale kõige keerulisem, tunnistas Raudsepp.

Mitmendat korda veteranide MMil käinud Reet Rohi võistles sprindis 60aastaste naiste klassis ja lõpetas B-finaali samuti 57. kohaga. Tema rada oli 1,7 km, sellel oli 10 kontrollpunkti ja tõusu oli 45 m.

Kõige paremini läks Arne Kivistikul, kes sai tavarajal 80aastaste meeste klassi A-finaalis 4. koha (rada 3,9 km 19 KP, tõus 145 m). Selle jooksu lõpetas 22 meest.

Ülle Raudsepp sai tavaraja B-finaalis (4,3 km, 13 KP, 170 m) 14. koha.

Reet Rohi oli tavarajal oma klassi B-finaalis (3,7 km, 16 KP, 160 m) 34.

Kokku oli 2.–10. augustini peetud veteranide MMil 2600 võistlejat 45 riigist. Varem ei ole nii palju riike osalenud. Eestist oli 103 võistlejat, sh Eesti üks vanemaid orienteerujaid, Jõhvi mees Richard Rooden klubist Jõhvikas. Tema vanuseklassis oli kolm võistlejat, üks katkestas, Roode sai hõbemedali. 95aastaste meeste finaalis oli üks võistleja.

Võistlejaid oli Austraaliast, Põhja- ja Lõuna-Ameerikast, kuid kõige populaarsem paistab orienteerumine olevat siiski Soomes. Sealt oli 528 osalejat. Norrast oli 328, Venemaalt 337 ja Rootsist 327. Itaaliast oli 35, Jaapanist 33 võistlejat.

Kolme aasta pärast 2016 on veteranide MM Eestis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments