Lihula doonoripäev

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Põhja–Eesti regionaalhaigla (PERH) verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama Lihula kultuurimajja (Tallinna mnt 1a) 8. juulil kl 11–15.

Verekeskus vajab eriti A–reesuspositiivset, A–reesusnegatiivset ja B–reesusnegatiivset verd, oodatud on ka kõikide teiste veregruppidega loovutajad.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm–neli korda aastas.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi– ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt ja Facebooki fännilehelt „Doonorid ja Sõbrad”.

PERH Verekeskus

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments