Tööinspektsioon võtab Lääne-Eestis luubi alla õmblusettevõtted

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tööinspektsiooni Lääne inspektsioon kontrollib sel aastal oma haldusalas õmblustöödega tegelevaid ettevõtteid.

Sihtkontrolli käigus külastavad inspektorid tekstiili, rõivaste ja vaipade tootmisega tegelevaid ettevõtteid, samuti jalatsitootjaid ja -parandajaid Läänemaal, Pärnumaal, Saaremaal, Hiiumaal, Raplamaal ja Järvamaal, teatas Lääne inspektsiooni pressiesindaja BNSile.

Ettevõtte kontrollimisel hinnatakse peamiselt õmblusettevõttes töötajatele mõjuvaid füsioloogilisi ja füüsikalisi ohutegureid ning tööandja tegevust terviseriskide maandamisel.

Tööinspektor Rein Nelise sõnul on õmblustöö sundasendite ja sundliigutustega töö, mis võib töötaja tervist kahjustada. “Terviseriski suurendab seejuures halb sisekliima, sealhulgas tõmbetuule esinemine,” ütles Nelis. “Õmblustöödel esineb raskuste tõstmist. Sageli toimuvad õmblustööd kitsastes tingimustes, kus ei ole rõhku pööratud liikumisteedele. Liikumisteedel esineb liikumist takistavaid esemeid. Sagedased on valgustuse probleemid õmblejate töökohtadel,“ loetles ta.

Töötervishoiu tööinspektor Janika Rõõmuse sõnul registreeriti möödunud aastal neli kutsehaigust õmblejatega. „Peamised õmblejaid ohustavad ohutegurid on sundasendid ja korduvad ühetaolised liigutused kätele,“ lisas Rõõmus.

Sihtkontrolli teostavad seitse tööinspektorit kuuest maakonnast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments