Koela talumuuseum sai 25aastaseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Urmas Naudre
Foto: Urmas Naudre

17. novembril tähistas Koela talumuuseum kahekümne viie aasta möödumist avamisest. Endine Taebla vallavanem ja hilisem vallavolikogu esimees Kalle Saar andis ülevaate muuseumi saamisloost, praegune vallavanem Ülle Erman täiendas teda tänase olukorra valguses.

Häid soove tõid Oru ja Taebla vallavalitsus ning teiste muuseumide esindajad ja sõbrad. Õnnitlejate hulgas oli ka muuseumi endine juhataja Helja Heldema, kelle tegevus muuseumi loomiseks algas koos abikaasa Saamoga juba 1985. aastal. Proua Helja tegi lühikokkuvõtte oma pere ja kooliõpilaste tegemistest muuseumi rajamisel ning hea sulesepana kandis ette mitu oma luuletust.

Asuküla näitetrupp rõõmustas peolisi etendusega “Vanamemmed omavahel”, ühise kohvilaua taustaks musitseeris Taebla rahvaliku muusika ansambel “Ämmad”. Kohvilauajuttudeks olid toredad eksponaatide saamislood Kalle Saarelt, muuseumi juhataja Päivi Viigilt ja Helja Heldemalt.

Koela talumuuseum tänab kõiki külalisi, kes aitasid oma heade, soojade ja innustavate soovidega sünnipäeva pidada!

Urmas Naudre,
Taebla valla kultuuri- ja sporditöö spetsialist

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
girls shoes
10 aastat tagasi

Im obliged for the blog article.Much thanks again.

B2B customers
10 aastat tagasi

I value the blog article.Thanks Again. Really Great.

health insurance agent
10 aastat tagasi

Thanks-a-mundo for the article post.Thanks Again. Keep writing.

make money online
10 aastat tagasi

I truly appreciate this post.Really thank you! Cool.