Läänemaalt on teatatud kahest ohtlikust kaevust

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Aprillis alanud katmata kaevudest teatamise kampaania käigus on Läänemaalt tehnilise järelevalve ametit ja päästeametit teavitatut kahest ohtlikust kaevust.

Kui üle Eesti helistatakse päästeala infotelefonile 1524 päevas mitu korda, et ohtlikest kaevudest teada anda, siis läänlased võiksid olla aktiivsemad. „Ohtlikke kaevusid on Läänemaal rohkem, näiteks taluõuedel,” ütles Lääne päästekeskuse ennetusspetsialist Maie Mitšurina.

„Haapsalu uusarenduspiirkonnas asub ligi kümmekond vana naftabaasi katmata kaevu, mille katmisega pole omanik vaatamata Haapsalu linnavalitsuse märkustele tegelenud,” tõi ta näite. Omanik polnud ohtlikku piirkonda ära märkinud ei hoiatavate siltidega ega piirava aiaga. Kevadel kukkuski üks jalgrattur seal kaevu.

Suve lõpus kukkus avatud kaevu inimene Risti vallas.

„Omavalitsused on kaevude likvideerimiseks teinud tõhusat tööd, üritades veenda maaomanikke, kelle maadel kaevud asuvad, neid kinni katma või täitma,” ütles Mitšurina. Ta lisas, et juhul, kui maaomanik seda ise ette ei võta, on vald astunud otsustava sammu ning täitnud kaevu liiva või kruusaga.

Kui kaev on kasutusel, on siiski omanik ise kohustatud sellega midagi ette võtma, ütles Mitšurina.

Sigrid Ojavee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments