Jalgpalli EM: mäng läheb kuumaks, ennustamine lausa tuliseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel selgusid pühapäeva õhtul neli paremat ja kõik nad on poolfinaalkoha auga välja teeninud. Kolmapäeva õhtul kohtuvad Donetskis Portugal ja Hispaania, neljapäeval Varssavis Saksamaa ja Itaalia. Võitjad mängivad finaalis pühapäeva õhtul Kiievis.

Lääne Elu ennustusvõistlusel on samuti läinud väga pingeliseks. Küsimusele, kas Inglismaa tuleb meistriks, vastas suurem osa eitavalt ja neil oli ka õigus. Nelja õiget poolfinalisti suutsid ennustada vaid kolm osavõtjat: Renno Rebane, Väino Tõkke ja Ira Paesüld kogusid maksimaalsed 8 punkti. Pärast nelja küsimust juhivad 16 punktiga Hendrik Karnau, Väino Tõkke (kahel talongil), Delvis Tõkke ja Renno Rebane. Liidreid jälitab kümneliikmeline grupp, kus igaühel 14 punkti: Andres Krull, Ingrid Sirts, Ira Paesüld, Aivar Laine, Taimi Pank, Viivi Kääpa, Markku Lehtonen, Ago Leps, Heli Kaldas ja Koit Lätsim.

Enne kaht viimast küsimust – kes tuleb Euroopa meistriks ja kas tšempion selgub mänguajaga 2×45 minutit või enama ajaga, millega võib koguda 5+2=7 punkti –, on võimalik veel kaheksa erinevat ennustusvarianti. Uhkes üksinduses võib ennustuse võita neli erinevat ennustajat.

Lisaks neile on veel kahel mängijal võimalus tõusta esikoha jagamisele. Üldse võib esikolmikusse jõuda viisteist ennustajat.

Lisaks Hispaania ja Saksamaa soosijaile on võimalik ka Itaalia poolehoidjate edu. Näiteks kui Itaalia tuleb tšempioniks normaalajaga (2×45 min), siis moodustub ennustusesikolmikki ainult “itaallastest”: Karnau, Krull ja praegu 12 punkti kogunud Arvo Reede.

Kui aga Portugal tuleb Euroopa meistriks finaalmatši 2×45 minuti jooksul, siis on parim ennustaja Sebastian Juhan Liiva. Praegu on tal 12 punkti ja ta on ainukesena ennustanud Portugali võitu.

Aivo Paljasmaa

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments