Maailmakoristuse meeskond kutsub prügi kaardistama

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

“Teeme ära!” maailmakoristuse meeskond kutsub koostöös talgupäeva eestvedajatega kõiki kaasa lööma prügikaardistamise talgutel, et välja selgitada olukord ajal, kui esimestest koristustalgutest on möödas neli aastat.

“Teeme ära!” meeskond on valmistanud globaalselt kasutatava prügikaardi, mis võimaldab koristamist vajavad kohad kaardile kanda igas maailma punktis.

Prügi saavad eriti mugavalt kaardistada iPhone’ide ja Android-telefonide omanikud, laadides selleks alla tasuta tarkvaralahenduse. Prügikaardistamisjuhised leiab siit.

Kui nutitelefoni käepärast ei ole, saab kaardistada fotokaamera või tavalise paberkaardi abil ja märkida koristamist vajavad kohad hiljem online-prügikaardile.
Juba kaardistatud prügipaiku näeb siin.

Läänemaa prügikaardistamistalgud toimuvad 14. ja 15. aprillil. Osavõtjaid oodatakse mõlemal päeval kell 10 Haapsalu Rimi fuajees. Osalemiseks saab registreerida siin.
Osaleja meelespea: http://www.teemeara.ee/maailmakoristus/kaardista-prugi/meelespea

Prügi võib kaardistada ka omal käel terve lumevaba perioodi jooksul – info probleemsete paikade kohta on abiks näiteks kohalikule omavalitsusele nendega tegelemiseks.

Pärast prügi kaardistamist on kõik oodatud ka prügikoristustalguid organiseerima, et kaardile märgitud prügi talgupäeval 5. mail või mõnel muul päeval koristatud saaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments