0

Politsei tabas nädalaga enam kui 700 turvavööta liiklejat

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Politsei- ja piirivalveameti teatel tabati möödunud nädala jooksul üle 700 turvavööta liikleja, samal perioodil hukkus liikluses turvavööta sõitja.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna liiklusbüroo komissar Riho Tänak ütles, et vaatamata korduvale teavitusele, et politsei kontrollib nädala jooksul turvavarustuse kasutamist eriti intensiivselt, leidus kahjuks palju neid liiklejaid, kes sõnumit kuulda ei võtnud.

“Politsei eesmärk turvavarustuse kasutamise kontrollimisel on säästa inimeste elu ja tervist, mida turvavöö kasutamine õnnetuse korral teeb,” sõnas Tänak. “Õnneks on suurem osa inimestest siiski mõistnud, et turvavööd ei tule kinnitada politsei kontrolli tõttu, vaid enda ja kaasreisijate elu ja ohutust silmas pidades.”

12. kuni 18. märtsini väldanud turvavarustuse teemanädalal avastas politsei üle Eesti 757 turvavarustuse kasutamise nõuete rikkumist, neist 541 juhul oli turvavöö kinnitamata sõidukijuhil.
Erilise tähelepanu all oli teemanädala raames laste turvavarustuse õige kasutamine ning turvavöö kinnitamine tagaistmel. Laste ohutu sõidutamise nõudeid rikuti 42 korral, kaasreisijatel oli turvavöö kinnitamata 120 juhul.

Positiivse poole pealt tõi politsei välja, et ühelgi korral ei olnud korrakaitsjal vaja vormistada karistust korduva laste turvavarustuse kasutamata jätmise eest.

Möödunud aastal hukkus liikluses 11 sõidukijuhti ja 5 kaasreisijat, kel polnud turvavöö nõuetekohaselt kinnitatud.
Ka teemanädala ajal juhtus liiklusõnnetus, milles hukkus turvavööga kinnitamata kaasreisija – 18. märtsi varahommikul sõitis Rakveres vastu seina auto, milles sõitnud viiest inimesest neli olid turvavööga kinnitatud. Tagaistmel keskel istunud 18-aastane naine ei olnud turvavööga kinnitatud, sai õnnetuses raskelt vigastada ja suri kohapeal.

Politsei pöörab liiklusjärelevalve käigus turvavarustuse kasutamisele tähelepanu ka edaspidi. Turvavarustuse teemanädala koostööpartner on maanteeamet, kelle korraldatud turvavarustuse kampaania kestab märtsi lõpuni.
12. kuni 18. märtsil oli turvavarustus politseinike TISPOLi teemanädala raames tähelepanu all kogu Euroopas. Eestis kontrollisid turvavarustuse kasutamist nädala jooksul kõikide prefektuuride ja korrakaitsepolitseiosakonna politseinikud. Läänemaal avastati kontrollimise käigus neli turvavööta sõitjat.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz