Raamatukogus jagatakse teadmisi Lääne-Eesti rahvariietest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval, 17. märtsil saab Haapsalu raamatukogus teadmisi Lääne-Eesti rahvariietest – teoks saab projekti “Naise kaunis rahvariie vene ja eesti kultuuris” teine osa.

Esimesel loeng-seminaril tutvustas MTÜ Eesti-Vene Rahvakultuurikeskus Bereginja ja MTÜ Bõliina Kesk-Venemaa pidulikke naiste rahvariideid. Nüüd on järg Eesti rahvariiete, täpsemalt Lääne-Eesti naiste rahvarõivaste tutvustamise käes.

Kell 14 viivad Haapsalu Käsitööseltsi liikmed läbi loengu, kus tutvustavad üldisemalt Eesti naiste rahvariiete kandmise kombestikku, põhirõhuga Läänemaa naise rahvarõivakomplektil. Erilist tähelepanu pööratakse sealhulgas peakatetele: pottmüts, kabimüts ja oub ehk linnatanu.

Loengu jätkuks toimub kell 15 lühike etnograafia- ja käsitööalane kasutajakoolitus, mille viib läbi raamatukoguhoidja Helin Põldve. Huvilistele tutvustatakse infoallikaid, nii fonde kui ka elektronkatalooge. Olemas on näidised, kuidas kasutada rahvarõivamotiive tänapäevastel rõivastel ja esemetel.

Loeng ja koolitus toimuvad nii eesti kui ka vene keeles ning on huvilistele tasuta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments