Reedel toimub Haapsalus laste kultuurifestival Lapsepõlvemaagia

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reedel toimub Haapsalus festival Lapsepõlvemaagia, päeva juhib Lotte otse Lottemaalt. Festivali põhiprogramm toimub Karja tänaval, kuid tegevusi jagub mujalegi, teatas festivali kaaskorraldaja Rita Mäesepp.

Lastefestivali idee sündis soovist kinkida lastele ning nende vanematele ja vanavanematele üks tore ja seiklusterohke päev ning pakkuda lastele õpetlikke ja lõbusaid tegevusi õues, eemal arvuti-ja teleekraanidest.

13923477_1286655068025798_6840934059289530933_o“Soovime lastele edasi anda praktilisi ja kasulikke oskusi ning näidata et maailm väljaspool nelja seina on kordades suurem,”ütles Lapsepõlvemaagia korraldaja Viivika Orula.” Omal ajal lükati lapsed hommikul uksest välja ja alles õhtul tuli lastel suures maailmaavastamise tuhinas meelde tuppa tulla, isegi lõunasöögile minek tundus tüütu katkestusena,” naerab Orula.

Just praktilistest ja lõbusatest tegevustest kantuna õpetab näiteks Kaitseliit ehitama onni, millega ellu jääda ka metsas, Haapsalu Kutsehariduskeskus laduma müüri ja Silma Õpikoda mikroskoobiga putukaid ja lilli vaatlema. Lapsed saavad oma äranägemise järgi värvida väikese maja seinu ja ehitada purjepaate ning tütarlastega meisterdatakse printsesside kroone.

Kultuuriprogrammi raames astuvad üles nii Läänemaa ja Haapsalu noored tantsijad, muusikud, lauljad ja näitlejad kui ka külalised mujalt. Muuhulgas toimub laste moedemm, laste jooga, ehitatakse installatsiooni Valgest Daamist, lasteraamatukogu viib läbi eesti lastekirjanduse seiklusmängu, avatud on näitus Sipsiku ümbermaailmareisist ning palju muud. Päeva juhib Lotte otse Lottemaalt ning tore festival lõpeb Pärnu Nukuteatri etendusega “Pärnad pühad hiielised ehk lugu sellest, miks puud pidid põgenema”.

Kõikidele lastele mõeldud tegevustele on loomulikult kaasa lööma oodatud ka vanemad ja vanavanemad, ent kes lastega sammu ei jaksa pidada, saavad kohvi juua spetsiaalselt selleks päevaks loodud Vanemate hoius. Ka on suured külalised oodatud ennast harima fruktodisaini koolitusel.

Lapsepõlvemaagia festivali põhiprogramm toimub Karja tänaval, kuid tegevusi jagub mujalegi. Kogu programmi saab vaadata nii veebist kui festivali toimumise päeval kohapeal.

Festival toimub kolmandat aastat, kahel esimesel aastal toimus Lapsepõlvemaagia Pärnus.

Lapsepõlvemaagia 2014 Pärnus. Fotod: Evelin Belõi

lastekas3

lastekas4

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nuhjah
8 aastat tagasi

Reedel? Lapsed, kelle vanemad tööl käivad seega ei vääri maagiat?

Lapsepõlvemaagia
8 aastat tagasi
Reply to  Nuhjah

Hea lapsevanem.
Me ei valinud reedest päeva väga kerge südamega Lapsepõlvemaagia päevaks. Aga Haapsalu on väga tihedalt põnevate kultuurisündmustega täis pikitud ja nädalavahetuste arv piiratud. Pidasime väga paljude inimestega nõu ja jõudsime seisukohale, et august on ka veel puhkuste kuu. Samuti panustame vanaemadele-vanaisadele, vanavanaemadele – vanavanaisadele, kes ehk enam tööl ei käi ja leiavad jaksu lastelastega välja tulla.
Aga oleme väga-väga tänulikud kui annate oma soovituse järgmise aasta festivali toimumise võimaliku parima kuupäeva kohta. Päev, mis võiks sobida võimalikult rohkematele peredele. Kahjuks töötavad paljud vanemad ka nädalavahetusel, seega päris 100% perfektset aega ilmselt polegi.
Ette tänades,
Lapsepõlvemaagia

Inna
8 aastat tagasi

Täiesti ebaselge kus toimuvad töötoad. Ainud mõnedele töötubadele on lisatud kus nad toimuvad. Vaatasin ka Haapsalu linna lehekülge seal ei ole sellist üritus isegi kirjas.

Lapsepõlvemaagia
8 aastat tagasi
Reply to  Inna

Hea Inna. Enamus töötubasid toimub Karja tänaval ja Kodanike torni juures. Näitus “Sipsiku reis ümber maailma” on üleval lasteraamatukogus, raamatukogu kirjanduslik otsimismäng algab raamatuleti juurest Karja tänaval, Jim Ashilevi loeb raamatut ja sellele järgnev maskide töötuba toimub Pildiriiulis (Posti 26/28) ja fruktodisaini töötuba Talumehe kõrtsis (vajalik etteregistreerumine). Töötuppa ootab ka Iloni Imedemaa.
Rohkem infot leiate: https://www.facebook.com/Laste-kultuurifestival-Lapsep%C3%B5lvemaagia-1196888390335800/
Vabandame, et info piisavalt informatiivne ei ole. Kohtumiseni!