Kuidas toime tulla nutiseadmesõltlasest lapsega?

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

telefon mobiil

Lapsevanemad kurdavad, et lapsed veedavad liigselt aega nutitelefonis. Foto: arhiiv

Postimees kirjutab, et üha sagedamini kurdavad lapsevanemad, et laps veedab aina rohkem aega nutitelefonis, mille keelamine viib pingeteni omavahelistes suhetes.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on nutitelefoni sõltuvuse puhul kõige tundlikumaks sihtgrupiks lapsed, kes otsivad nutiseadmest põnevust ja häid emotsioone, millest päeva jooksu nappis.

 

„Kui nooremad kasutavad nutitelefoni peamiselt meelelahutuslikel eesmärkidel, siis alates eelteismeeast hakkab suuremat rolli mängima eakaaslastega suhtlemine, sest silmast-silma suhtlus on asendumas Facebooki, Messengeri, WhatsAppi ja Snapchatiga, mille piiramine täiendaks lapsele eraldamist sõpradest,” tõi ta näite.

Aron märkis, et nutiseadme kasutamine on lapsele kasulik digioskuste arendamisel, kui see ei hakka asendama õppimist, suhtlemist või mängimist päriselus. Kuna nutiseadmeid on keeruline lapsele ära keelata, annab ta soovitusi leidmaks kesktee mõistliku interneti- ja nutiseadmekasutuseni.

Loe pikemalt Postimehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
edu
8 aastat tagasi

kirve kasutamine on kasulik raiumisoskuste arendamisel, kuid see ei aita kaasa Inimeseks kujunemisele. Paraku ei saa digivahendite turundajad ja “söögi alla-söögi peale” propageerijad sellest aru. Kui su sissetulek sõltub selle valdkonna läbilöögivõimelisusest, siis sind ilmselt ei huvita, mida need vahendid lapse ajuga või käitumisega teevad. Sama toimub ju ka meditsiinisektoris, kus arstidest on sisuliselt tehtud ravimifirmade müügimehed- rohkete “koolituste” ja muude motivatsioonipakettidega.

mart
8 aastat tagasi

hullumajja?