Mida teha, kui maanteel põrkate kokku metsloomaga?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

põdramärk loom

Mida teha, kui autoga maanteel põrkate kokku metsloomaga? Tihtilugu ei tule autojuhtidel pähegi loomale otsa sõitmisest kuhugi teatada, eriti kui auto vigastused ei ole suured.

„Maha jäänud korjus tekitab uusi ohtlikke olusid teel või meelitab ligi teisi raipesööjaid, kes samuti võivad mõne auto ette jääda,” selgitas keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul.

Tuule sõnul saab kokkupõrkest ööpäev läbi teatada keskkonnainspektsioonile valvetelefoni lühinumbril 1313 või maanteeinfokeskusele lühinumbril 1510.

Pärast keskkonnainspektsioonile või maanteeinfokeskusele teatamist informeerivad nemad kohalikku jahimeeste seltsi või teehoolduspartnerit, kes vigastatud looma hukkavad või korjuse ära koristavad.

Juhul kui liiklusõnnetuses peaks olema kannatanuid, tuleks viivitamatult teavitada ka häirekeskust. Juhul kui auto on saanud kokkupõrkes kannatada, tasuks hiljem pöörduda oma kindlustuspakkuja poole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments