Kutsika uputaja sai 300 eurot trahvi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

patrullikoer (7)

Fotol olev kutsikas on elu ja tervise juures. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalus rohu seest leitud ja omanikule tagasi viidud kutsikas uputati. See tõi kaasa kriminaalmenetluse ja 300eurose trahvi, kirjutab Õhtuleht.

6. septembril leidis Pille-Riin Haapsalus Kopli tänaval rohu seest niutsuva koerakutsika. Omanikku otsides saadi teada, et kutsika on ilmale toonud vastaskrundi kortermajas elava Galina koer Falja. Pille-Riin viis koos Aitaga looma omanikule tagasi.

"Lõpp hea, kõik hea," kirjutas Pille-Riin Facebookis. Kaks päeva hiljem tahtis Aita kutsikat näha, kuid selgus, et omanik oli ta uputanud. Aita teatas kuriteost ja alustati menetlust paragrahvis, mis käsitleb looma suhtes lubamatu teo toimepanemist julmal viisil.

Asi läks Lääne ringkonnaprokuratuuri, kus Galinat karistati 300eurose rahalise kohustusega. Pensionärist kahtlustatava sissetulek on väike, kuid ta on nõus rahalise kohustusega. Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi sõnul lõpetati kriminaalasi oportuniteediga ehk inimene võttis oma teo hüvitamiseks kohustuse ega saanud kriminaalkorras karistada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments