Riigikogu poliitiline katuseraha toob Läänemaale loomade varjupaiga

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

varjupaik arvo tarmula

Haapsalu loomade varjupaik. Foto: Arvo Tarmula

Riigikogu rahanduskomisjon kinnitas eile nn katuseraha, mida erakonnad jagavad kohalikeks investeeringuteks või muudeks väiksemateks rahakulutusteks.

Riigikogu kultuurikomisjoni esimees Lauri Luik (Reformierakond) ütles, et Läänemaale tuleb regionaalseteks investeeri nguteks mõeldud raha umbes 200 000 eurot.

Luik märkis, et raha saavad järgmised asutused või projektid:

Nõva valla huvikeskuse küttesüsteemi uuendamine
Haapsalu Vikerkaare ja Tarekese lasteaia mänguväljakute rajamine
Haapsalu ajalooliste skulptuuride taastamine
Loomade varjupaiga loomine Läänemaale
Lihula tänavavalgustuse rajamine
Haapsalu algkooli inventari soetamine
Haapsalu põhikooli inventari soetamine
Taebla raamatukogu ruumide remont
 

Luige sõnul pole nimekiri täielik.

Riigieelarves on erakondadele nn katusrahaks kokku 6 miljonit eurot. Sellest 1,5 miljonit võisid opositsioonierakondade saadikud jagada oma äranägemise järgi. Sotsid ja Reformierakond võisid jagada 4,5 miljonit eurot.

Riigieelarvest saab raha ka Haapsalu kultuurikeskus. Luik ütles, et 140 000 eurot on mõeldud kultuurimaja remondilaenu viimase osamakse tasumiseks.

Tänavu osteti näiteks nn katuseraha eest Läänemaale ratastega rong Peetrike.

Riigikogu võtab tuleva aasta riigieelarve vastu kolmapäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mait
8 aastat tagasi

Nääklemine ei lõpe kunagi, kõigepealt endil taskud täis siis vaatavad, mis üle jääb. Tulemusteni ja tegudeni ei jõutagi ainult tühjad sõnad.

mnjah
9 aastat tagasi

Huvitav mis tasemel varjupaiga saab 10K eest. Igatahes mitte senisest paremat.

tegelt
9 aastat tagasi

on igas asja väga masendav mis seal linnviletsuses toimub, eriti kummaline et linnapea kukub süüdistama ümberkaudseid omavalitsusi, aeg on läbi sul läbi lihtsalt kulla kallis linnaviletsuse pea 😀

Kaija
9 aastat tagasi

Raha eraldati hoopis teisele organisatsioonile kui Haapsalu loomaabi nii et omanikud ei saa kuidagi samaks jääda . see on uue läänemaa varjupaiga jaoks eraldatud raha , seega võib positiivne olla küll

Laine
9 aastat tagasi

Me võime siin kommenteerida nii-või naapidi,aga kui loomade varjupaiga koht ja personal jääb samaks positiivseid muutusi ei tule.

Urmas
9 aastat tagasi

Mis jama te ajate. Loomade varjupaigaga on kõik korras, parem ei saagi olla.

Kaija
9 aastat tagasi
Reply to  Urmas

Tõesti? Olete ise seal käinud ikka? Seadusi teate, mis loomade pidamiseks kehtivad? Seal probleemid juba alates 2006 aastast, vaadake või vanu artikkleid ka siis on inimesed muret tundnud, aga alati loodetakse , et see vaikib maha. Aitab küll ükskord, aeg on tegutseda sest näha on ,et midagi ei muutu.

jätke
9 aastat tagasi

need loomad rahule, las elavad oma elu, igale poole ronib partei looduse tasakaalu rikkuma

tuleb sekkuda
9 aastat tagasi
Reply to  jätke

“Jätke need loomad rahule, las elavad oma elu”? Asi selles ongi, et praeguses varjupaigas neil ei ole elu- kõigepealt piinlevad seal ravi saamata erinevate haiguste käes ja siis surevad kas ise või “paremal juhul” tuleb heategija Lillemets ja hukkab kõik loomad. Varjupaika sattuva looma uue kodu leidmise tõenäosus on maksimaalselt 0-5%.

?
9 aastat tagasi

Tegelikult tuleks otsida need inimesed, kelle loomad on hulkuma läinud ja hoopiski nendelt see varjupaigale vajalik raha välja nõuda. Sest ega need koerad kassid ei ole tühja koha pealt tekkinud, neil kõigil on ju kuskil omanik kes neid enam ei taha.

to küsimus
9 aastat tagasi

Tead, see 10 000 oleks algkoolile leitav kui jätta maksmata osa suht triviaalseid tegevustoetuseid, või maksta neid väiksemas mahus. Soovitan inimestel tutvuda linna eelarvega – see on avalik info. Raha nagu on ja siis jälle ei ole ka – nagu mitmete teiste asjadega…

Vallad, vallad, vallad
9 aastat tagasi

Valdadel ei ole linna kodutute loomadega mingit pistmist. Linn SUURIMA teenuse vajajana peaks korraldama hanke. Kui ei ole selleks soovi, võite ju hakata linna kodututele loomadele järgi kutsuma varjupaiku kusagilt teisest Eesti otsast aga siis lisanduvad transpordikulud – keegi ei hakka pidevalt tasuta sõitma nii pikki maid. Seega iga normaalne linn tulebki sellisele lahendusele, et rahaliselt on mõttekam täita oma kohustusi kohapeal, st tehakse hange varjupaigateenustele. Hinnakiri on ühene nii linnale kui valdadele, igaüks tellib vastavalt vajadusele ja maksab vastavalt hinnakirjale. Kõik on väga loogiline ja õige. Naeruväärne on süüdistada valdu, ärge pidage inimesi nii rumalateks. Kui linnajuhid ei tea,… Loe rohkem »