Õhu kuivatamine loob tervisliku sisekliima

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Kui päike juba piilub ja termomeetri näidud tõusevad, kogevad paljud meist õhus leiduva niiskuse tõttu tekkivaid probleeme. Ebameeldivuste vältimiseks on väga oluline hoolitseda siseõhu kuivuse ja kvaliteedi eest, eriti juhul, kui peres on ka lapsi.

Liigniiskus soodustab nimelt hallituse, bakterite, viiruste ja ebameeldivate lõhnade teket, mis võivad põhjustada hingamisraskusi ja allergilisi reaktsioone. Tervisliku siseõhu tagamiseks on oluline pöörata eraldi tähelepanu niiskustasemele. Õhukuivatid, mis eemaldavad efektiivselt liigse niiskuse, on selleks igaühele suurepärased abimehed. 

Õhukuivati tööpõhimõte seisneb õhu imemises, niiskuse kondenseerimises ja kuiva õhu väljapuhumises, muutes keskkonna seeläbi mugavamaks. Tasub tähele panna, et õhukuivati vajadusele viitavaid märke näeb ka enne hallituse või ebameeldiva lõhna teket. Üks esimesi märke on talvine kondensatsiooni teke seintele ja akendele, mis viitab, et keskkond on liiga niiske.

Erinevate vajaduste ja kogemustega inimestele võib õige õhukuivati valimine tunduda keeruline. Artiklis jagavad Kliima1 eksperdid nõuandeid, kuidas valida just enda koju või kontorisse sobivaim õhukuivati.

Niiskuse allikate mõistmine

Valiku tegemisel on esmalt oluline mõista, millised tegurid siseruumide niiskustase tõstavad. Kliima1 eksperdid soovitavad vaadelda asja laiemalt, et aru saada, milline tüüpi õhukuivati kõige paremini teie vajadustele vastab. Mida täpsemalt teate, mida soovite õhust eemaldada, olgu selleks siis liigne niiskus või hallituse spoorid, saate valida kõige sobivama lahenduse.

Kliima1 uuris enne õhukuivatite mitmekülgsele turule sisenemist põhjalikult erinevaid tootjaid ja leidis Adoluse – ettevõtte, mis arendab õhukuivatite tehnoloogiaid. See võimaldab meil pakkuda seadmeid, mis mitte ainult ei eemalda niiskust tõhusalt, vaid hoolitsevad ka kodude ja töökohtade sisekliima eest. 

Adoluse õhukuivatid on varustatud kõrgkvaliteetsete niiskuse eemaldamise süsteemidega, mis tagavad optimaalse õhuniiskuse taseme ja parandavad üldist õhu kvaliteeti. Niiskuse reguleerimine aitab vältida hallituse ja tolmulestade levikut, mis on eriti oluline allergikutele ja astmahaigetele.

Õhukuivatite tüübid ja eesmärgid

Õhukuivatid on mitmetüübilised, pakkudes lahendusi erinevatele niiskusest tulenevatele probleemidele. Tänu erinevatele seadmetüüpidele on võimalik valida just selline õhukuivati, mis tagab teie ja teie lähedaste tervise maksimaalse kaitse. Näiteks leidub Adoluse mudelite valikus kompaktseid ja energiasäästlikke mudeleid, mis sobivad ideaalselt kodukasutuseks.

Turul on saadaval nii lihtsad õhukuivatid kui ka seadmed, mis ühendavad endas mitmeid funktsioone, nagu näiteks õhukuivatus ja -puhastus. Kuigi see võib tunduda lihtsa lahendusena, ei ole kombineerimine alati parim valik. 

Kliima1 ekspertide kogemused ütlevad, et väga hästi saab seade teha ainult ühte asja, mitme funktsiooni puhul võib aga tulemus olla kõigest rahuldav. See tähendab – mida nõudlikum olukord, seda täpsemalt on vaja valida seade, et saavutada maksimaalselt hea tulemus.

Valiku tegemine

Õige õhukuivati valimisel on oluline arvesse võtta mitmeid kriteeriume. Üks kõige tähtsamaid faktoreid on seadme niiskuse eemaldamise võime – mõistke, kui palju ja millist niiskust see suudab eemaldada ning võrrelge seda teiste turul olevate seadmetega. 

Teiseks tuleks arvestada seadme jõudlust. Lähtuge oma ruumi suurusest ja mõistke läbi jõudluse, kui palju niiskust suudab seade tunnis eemaldada. Väiksemates korterites piisab kompaktsest, kuid efektiivsest seadmest, samas suured ruumid vajavad ka oluliselt suuremat võimsust.

Eriti oluline on leida hea õhukuivati keldrisse ja samuti sobiv õhukuivati korterisse, kuna need piirkonnad kipuvad olema niiskemad. Keldrites võib niiskuse tõttu tekkida hallitus, mis omakorda mõjutab kogu maja õhukvaliteeti. Eriti oluline on see juhul, kui kelder on välja ehitatud. Vannituppa tasub õhukuivati aga paigutada ka ennetavalt, et vältida niiskuse ja hallituse jaoks sobilike tingimuste teket.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kummipuu
2 kuud tagasi

kuiv õhk on tervisele kahjulik seltsimees uduajaja