Katarine Rosalie: epistel terrakotasõdalastest ning Kõlvarti kukutamisest

Katarine Rosalie. Illustratsioon: Karel Rahu

Katarine Rosalie. Illustratsioon: Karel Rahu

Mu armas rahvas, suur häda on Eestimaa peale tulemas! Ning seda sellepärast, et Kaja sai oma tahtmise ja Keskerakond tõugati Tallinnas võimult. Nüüd teeb Roimaerakond nägu, nagu keegi veel ei teakski, kes Tallinna edasi juhtima hakkab. Aga küll nad teavad. Ära usu seda mängitud naiivsust. Mängivad seda ju ainult sellepärast, et jätta mulje seaduslikkusest ja demokraatiast. Aga Roimaerakond ja demokraatia ei käi kokku, pole kunagi käinud ega hakkagi käima. Veel vähem oleks demokraatiaga võimalik olnud Keskerakond Tallinnas troonilt tõugata. Seal olid ainult alatud võtted ja mustemast mustemad salaplaanid ning reeturite kokkulepped.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
pärisori
30 päeva tagasi

“Reformierakonna valitsetud mõisas kannab matsirahvas rõivastel kirja “Maksutahe”, mis tähistab matside sõnakuulelikkust, püüdlikkust ja innukust maksta härra nõutud makse.