Jõulud ikka koos Arsise käsikelladega

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Arsise jõulukontsert Haapsalus on saanud iga-aastaseks traditsiooniks, sel aastal helisevad käsikellad Toomkirikus 23. detsembril, algusega kl 17.00 !

Foto:Indrek Illus

Arsise kellade ansambel sai alguse ühe mehe unistusest. Kui Aivar Mäe viibis 1991. aastal enesetäiendamise eesmärgil Ameerika Ühendriikides, kuulis ja nägi ta esimest korda käsikellade ansamblit mängimas. “See oli armumine esimesest silmapilgust,” tavatseb Aivar Mäe öelda, kui temaga kelladeansambli sünniloost juttu tuleb. Kaks aastat selgitustöid ja toetajate otsinguid mõlemal pool ookeani kandsid vilja, sest 1993. aastal saabusid kolm esimest oktavit käsikelli Eestisse ja loodi Arsise kellade ansambel. Toona ei osanud keegi aimata, sealhulgas Aivar Mäe ise, et kolmkümmend aastat hiljem on Arsisel mitu kontsertansamblit, kaks huvikooli ja üks maailma suurimaid käsikellakomplekte.

Värskelt oma 30. sünnipäeva tähistanud Arsise kellade ansambel on terve aasta olnud juubelilainel, nii on ka jõulukontserdil kõlav muusika kantud nostalgiahõngulistest meenutustest! Kuuleb nii klassikalise muusika seadeid kui ka tuntud jõululaule Arsise erinevate koosseisude esituses. Kontserti juhib Arsise dirigent ja kunstiline juht Aivar Mäe.

Piletid saadaval Piletilevis ja enne kontserti kohapeal. Lisainfo : www.arsis.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kuna
5 kuud tagasi

neid arsise omi polnud kusagilt saada ostsin kuus käokella, nüüd ka kõik käed kelli täis ja käin ringi, käolaulu saatel