Anna Hints sai välisministeeriumi teeneteristi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Režissöör Anna Hints filmi Eesti esilinastusel. Foto: Erlend Štaub
Režissöör Anna Hints filmi Eesti esilinastusel. Foto: Erlend Štaub

Haapsalu juurtega stsenarist, filmirežissöör ja helilooja Anna Hints sai välisministeeriumi teeneteristi Eesti dokumentalistika suureks tegemise eest maailmas.

Võrumaa suitsusaunakommetest rääkiv Hintsi film „Savvusanna sõsarad” on võitnud mitmeid mainekaid auhindu ja jahib praegu rahvusvahelise filmi kategoorias USA filmiakadeemia auhinda Oscarit.

Välisminister Margus Tsahkna tunnustas sel aastal välisministeeriumi teeneteristidega diplomaate ja koostööpartnereid nii Eestist kui välismaalt märkimisväärsete tegude eest Eesti välisteenistuse, välispoliitika ja seeläbi Eesti riikluse edendamisel, samuti Eesti suureks tegijad maailmas kultuuri valdkonnas.

„Sel aastal tunnustab välisministeerium teeneteristiga 24 inimest, kelle erakordsed teened ja silmapaistvad pingutused on teinud Eesti nähtavaks, kuuldavaks ja nii mõneski algatuses juhtivaks,“ sõnas välisminister Tsahkna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
tsiises
5 kuud tagasi

ja jätate kaka ilma, tulevase generalnõi sekretäri