Viis kiiret suure valgusisaldusega hommikusöögi ideed lihaste kasvatamiseks

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Kas vaevad pidevalt oma pead püüdes leida parimaid viise, kuidas lihaseid kasvatavat kiiret hommikusööki teha? Raske on leida viise, kuidas toetada oma rasketest treeningutest taastumist, omades hommikuti vähe aega pikaks ettevalmistuseks ja toiduvalmistamiseks. 

Toit võiks alati olla ka aminohapete rikas, sest keha vajab neid aminohappeid lihaste kasvatamiseks. BCAA saidilt mrbiceps.ee aitab läbi toidulisandite organismi aminohapetega varustada. Aadressil https://www.mrbiceps.ee/ on aga ka paljud teised toidulisandid, millega oma dieeti täiendada.

Toome siinkohal välja 5 kiiret valgurikast hommikusöögivalikut, mis aitavad sul lihaseid kasvatada ja mida on lihtne valmistada, süüa ja nautida. Need soovitused on valitud seetõttu, et need on kõrge valgusisaldusega, hea maitsega, kiiresti valmivad ja on head lihasmassi kasvatamiseks.

Kreeka jogurti kombinatsioon

Kuna kreeka jogurt tõuseb oma kõrge valgusisalduse tõttu ainult populaarsemaks on ka olemas loomingulised viisid selle kombineerimiseks teiste tervislike roogadega. Kuna tegemist on suure valgurikka hommikusöögiga, tuleb sul eelmisel õhtul veidi ettevalmistusi teha. Peaksid kasutama tavalist kreeka jogurtit, et hoida suhkrut madalal, ja tavalist täiskaera. 

Sega üks tass jogurtit, ½ tassi kaera ja näputäie vanilje ekstraktiga. Lase üleöö külmikus seista. Hommikul lisa oma valitud puuvilju ja 1 lusikas vanilje vadakuvalku. Sega läbi ja naudi.

Kõvaks keedetud munad ja Hesekieli leib

Sa ei saa eitada muna jõudu. Tihti peetakse muna valgu kuldstandardiks, kuna see ei ole mitte ainult üks kõige täiuslikumaid valke, vaid on ka mugav. Kõvaks keedetud muna on söömise lihtsuse seisukohalt parim. Ja vastupidi sellele, mida paljud arvavad, võid munakollast mõõdukalt süüa, et saada lugematuid eeliseid, millest üks on hormoonide reguleerimine. 

Kolm eriti suurt muna ja kaks viilu Hesekieli leiba madala suhkrusisaldusega tarretisega moodustab kokku ühe võimsa hommikusöögi!

Kodujuust ja puuviljad

Kuna tänapäeval on Kreeka jogurtit ümbritsenud palju tähelepanu, võib mõni jõuline toit, näiteks kodujuust kergesti tähelepanuta jääda. See lihtne, kuid mitmekülgne ja kõrge valgusisaldusega valmistoit peaks taas saavutama oma õiguspärase koha lihaste kasvatamise toiduna. Lihtsalt ühenda 1 tass madala rasvasisaldusega kodujuustu oma lemmik puuviljadega, nagu virsikud, maasikad või õunaviilud ja saad koos kiuliste süsivesikutega ühe kiire valguallika. Muidugi võid alati kombineerida sellega mõnda muud süsivesikute allikat, näiteks viilu või kaks Hesekieli leiba, 100% täisteraleiba või väikese kausitäie kaera.

Köögivilja- ja munapuder

Kui sul on aega mõni minut ja saad teha munaputru, võid luua suurepärase maitsega hommikusöögi, millel on palju maitset ja kasu tervisele. See on mõeldud madala süsivesikusisaldusega dieedipidajatele, kes soovivad saada kõhu täis ilma lisatud kaloriteta. 

Tee munapuder kolmest eriti suurest munast ja lisa ¼ tassi madala rasvasisaldusega riivitud juustu ja mõned oma lemmik köögiviljad, nagu spinat, viilutatud tomatid, paprika, seened ja/või sibul. Lisa veidi soola, pipart ja võib-olla veidi salsat.

Proteiini kaerahelbed

Kui oled see, kes soovib lihtsalt mugavuse ja lihtsuse huvides kõike ühte kaussi valada, siis proovi seda ideed. See kiire eine sisaldab kauakestvaid kompleksseid süsivesikuid, vadakuvalku ja tervislikke rasvu, mis katab kõik sinu põhivajadused. 

Sega ½ tassi üheminutilist kiirkaera (mitte pakendatud) 1 supilusikatäie maapähklivõi, 1 tl loodusliku magusaine, 1 tl kaneeli ja ½ tassi madala rasvasisaldusega või rasvavaba piimaga. Pärast 1-minutilist mikrolaineahjus kuumutamist lisa 1 lusikas vanilje vadakuvalgu pulbrit. Sega ja lisa soovitud paksuse saavutamiseks vett.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kummipuu
1 aasta tagasi

mida ma nende lihastega pärast peale hakkan, lähen turule müüma, ehk saab retsepti ka varbaküünte kasvatamiseks, eriti huvitab, kuidas avokaado söömine aju potentsiaali suurendab