Viis levinud viga, mida spordile panustamisel tehakse

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Spordile panustades ei saa kunagi lõpptulemuses täielikult kindel olla. See ongi mängu võlu, mis pakub närvikõdi – vahel võidad, vahel kaotad. Aga siiski on palju, mida saab ise ära teha, et oma võiduvõimalusi suurendada. 

Tihti on kaotuse põhjuseks levinud viga, mida oleks saanud vältida. Kui spordiennustused on miski, milles tahad enda võiduvõimalusi tõsta, väldi neid viite levinud viga! 

Liigne enesekindlus

Inimese ego on tihti tema hukatuseks. Spordile panustamine on küll õnnemäng ja oleneb paljuski juhusest, aga liiga enesekindlalt peale minnes võib kaotus olla kibe. 

Kui tahad spordile panustada, tasub end kindlasti spordiga kurssi viia. Mida vähem tühja enesekindlust ja mida rohkem plaanipärast tegevust, seda suurem tõenäosus võita ja väiksem tõenäosus kaotada. 

Vii end kurssi, kelle peale sa panustad, tee korralik uurimistöö ning tee võimalikult informeeritud otsus. Loe sportlaste kohta, nende vigastuste, mängustiili ja kõige muu kohta. Ära unusta ka sportlaste eraelu, sest see võib nende mängus mängida suurt rolli. 

Eesmärgita mängimine

Igas tegevuses, mida teed, on vajalik eesmärk. Küsi endalt, miks sa seda teed? 

Nii ka spordile panustamises. Kas sa tahad lihtsalt meelelahutust või sihid kindlat kasumit? Kumbki ei ole vale vastus. Suurem osa mängijaid soovivad lihtsalt meelt lahutada, aga kui soovid teenida kasumit, peaksid panustamist võtma tõsisemalt ning eraldama selle jaoks teatud aja iga nädal, et uurida põhjalikult, kelle poolt panustada. 

Aga mis kõige tähtsam – pea meeles, et sinu kontol on päris raha. Ja kui selle kuskile panustad, tea, mis on sinu eesmärk.  

Kõigele panustamine

Võib tunduda, et kui panustad pisut kõige peale, on suurem tõenäosus võita. Spordile panustamises on aga oluline teemat jagada. Kui soovid panustada korvpallile, peaksid läbi mõtlema, millal sa üldse viimati korvpalli mängisid. Kui vastus on, et aastaid tagasi, ehk ei tasuks praegu sinna panustada. 

Isegi kui tead mõnd korvpallimaailma tähtsamat nime, ei tähenda see tingimata, et nad võidavad. Favoriidid võivad ka kaotada, nii et pimesi nende peale panustamine ei pruugi võitu tuua. 

Vali teatud spordialad, mida kõige paremini tunned. Nii on ka suurem võimalus võita. 

Kulude ja tulude mitte jälgimine

Me soovitame alati hoida silm peal, palju raha oled võitnud ja palju kaotanud. Kui sa seda ei jälgi, võib sul enda olukorrast tekkida vale pilt. 

Tähtis on ka jälgida, millised panused on toonud kõige suuremad võidud – nii saad järgmiseid panuseid sellele vastavalt korrigeerida, et sinu kasumid oleksid suuremad. 

See loob justkui kaardi, kust pealt näed, kust sa alustasid, kus oled praegu ning kuhu võid välja jõuda. 

„Ekspertide“ kuulamine

Igal spordialal on nii-öelda eksperdid, kes jagavad oma analüüse ning paistavad olevat kindlad, kes võidab ja kes mitte. 

Tähtis on aru saada, et tulemusi sajaprotsendiliselt ette ennustada on võimatu. Isegi kui sellel eksperdil on rohkem kogemusi spordimaailmas kui tavalisel inimesel, ei saa kogu tema juttu kindla tõena võtta. 

Küll aga tasub usaldusväärsete ekspertide nõuandeid kuulda võtta. Lisa valemisse enda uurimistöö, oma kõhutunne ja analüüsid ning saadki kokku märksa suuremad võiduvõimalused kui lihtsalt huupi panustades!

„Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
harrastatakse
1 aasta tagasi

õhumüümist