Kuumaõhugrillid – millist kuumaõhu fritüüri osta?

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

Tänapäeva elektrihindade kasvava trendi juures tuleb hakata ümber mõtlema oma kodus kasutatavate seadmete vajadust ning vajadusel välja vahetada kõige energiakulukamad seadeldised. Energiakulukad köögimasinad on alati võimalik asendada millegi kasulikumaga ning seda kiirelt ning lihtsalt. 

Kuumaõhugrillide müügile tulek muutis söögitegemise protsessi tunduvalt lihtsamaks. Iseseisvad ahjud ei kadunud küll köökidest üleöö, kuid nende kasutamine muutus kindlasti harvemaks. Kõige enam hinnatakse kuumaõhufritüüri mitmekülgset kasutamist ning tervislikku tulemust, sest näiteks õli kasutamine toidu valmistamisel on minimaalne. See aga muudab toidu kergemini seeditavamaks ning üleüldiselt tervislikumaks. 

Pea iga kuumaõhu fritüür erineb teistest müügil olevatest fritüüridest. Peamised kasutegurid on seotud kõik aja kokkuhoiuga toidu valmistamisel. Kuna toidu valmistamiseks ei ole vaja kasutada õli, valmib toit krõbe ja mahlane tänu tehnoloogilistele arendustele antud seadmel. Kuumaõhu fritüür ei vaja soojenemiseks palju aega ning kogu genereeritud soe õhk suunatakse ventilaatori abil vaid toidu küpsetamisele. 

Kuidas teha õige valik kuumaõhugrilli ostmisel?

  • Suurus ja maht

Õige seadme valimisel tuleks eelnevalt kalkuleerida enda jaoks vajaliku toidu maht ning seejärel valida õige mahutavusega seade. Üleliigselt suure grilli ostmisel ning väikseste portsjonite valmistamisel raiskad liigselt energiat ning toidu valmimine võtab kauem aega. Toidu portsjoni suurus ning masina maht/suurus sõltuvad suuresti perekondlikust vajadusest. Juhul kui portsjonid on väiksesed ning kuumaõhugrilli ei kasutada pidevalt sobivad perele väiksemad mudelid nagu Philips Viva Collection (800g) või Stollar Smart Air Fry. 

Suuremate portsjonite valmistamisel sobivad ideaalselt XXL mudelid, mis võivad mahutada kuni 1,5kg toitu. Philips Airfryer XXL on müügil olevatest hetkel eelistatuim ning laialt müüdavaim.

  • Disain ning vajadused

Mitte ükski kasutaja ei peaks soetama toodet vaid brändide alusel sest hiljem võib raskesti pettuda. Õige seadme valikul tuleks lähtuda siiski söögitegemise vajadustest ning mitte brändile truuks olemisest. Tihtipeale pakuvad võõramad brändid isegi rohkem läbimõeldud ning paremaid režiime toidu valmistamiseks. Siiski tuleks jälgida disainilt just sinu kööki parima mõõdu ning kujundusega seadme pakkujaid, et ka välispidiselt oleks köök just ühtne koht.

  • Kasutamissagedus ja puhastamine

Kuumaõhugrilli ei ole alati kõige lihtsam puhastada. Igapäevaselt kasutuses olev seade vajab regulaarset puhastust ning sel puhul tuleks disainilt ning ehituselt valida seadeldis, mida on mugav puhastada. Poes on nüüdseks müügil vastavad vahendid ning abivahendid, mis teevad puhastuse lihtsamast lihtsamaks. Erinevate toiduainete küpsetamiseks on olemas ka kohvifiltritele sarnased küpsetuspaberid, mida saab panna toidule alla mahlade kogumiseks. 

  • Tööstuslik kasutamine suur-ettevõtetes

Juhul kui tegemist ei ole vaid kodustest tingimustes toidu valmistamisega, tuleks eelistada suuremahulisi ning kallimaid masinaid. Nende kasutamiseaeg pikemas perspektiivis on tunduvalt kasulikum kui odavamad ning energiakulukamad fritüürid. Söögikohtades ning kiirtoiduettevõtetes tuleks kasutusele võtta vaid tööstuslikud masinad, mida müüakse eraldi. 

Kuumaõhugrillid on mõeldud tervislikumalt toidu valmistamiseks nii koduses õhkkonnas kui ka toidukohtades. Tegemist on seadmega, mille abil saad nautida fritüüritud toitu kuid ilma liigse õli kasutamiseta. Liha ning köögiviljade küpsetamisel kasutatakse kuuma õli asemel kuuma õhku, mis ventilaatori abil aetakse küpsetusosas ringi ning toit valmib kiiremini kui tavaahjus. Võimalusi on ka magustoitude valmistamiseks ning vastavalt programmidele saab valmistada pea kõiki söögikordi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
vanad
1 aasta tagasi

nipid, kes pole kuulnud ütlusi taguots tuliseks, kere kuumaks, vanasti ei teatud elektrist midagi ja kõik söök sai tehtud, kas pliidil, tulel või reheahjus, tänapäeva latsekestel pole aimugi kuidas süüa teha, söök tuleb poest , kiles või pakendis, see rämps tuleb koju tassida ja pakendi pealt lugeda, kuidas seda tarvitada. veganitel pole probleemi, nad ajavad kõik toorest peast sisse. ka maainimestel pole probleemi, neil oskused olemas, hädas on urbaniseerunud, aga ka siin pole vaja nööri järele haarata, külastage valmissöögi kohti, need ootavad teid rõõmuga ja ka tyhjale ostule mõeldud raha jääb tasku ja elekter kulutamata. eriti innovaatilised võivad muidugi proovida… Loe rohkem »