Haapsalu võib saada oma toidujagamiskapi

TRT02: TOIDUJAGAMISKAPP : TARTU EESTI 11JUL21 Toidujagamiskapp autovaba puiestee kõrval. sa/Foto SILLE ANNUK / TARTU POSTIMEES

Toidujagamiskapp Tartus Autovabaduse puiestee kõrval. Foto: Sille Annuk/ Tartu Postimees

Mitmes Eesti paigas juba kasutusel olev toidujagamiskapp võib tulla ka Haapsallu – arutelud selle paigaldamise ja töökorralduse üle käivad.

Haapsalu linnakeskkonna spetsialisti Sandra Gaškovi sõnul sai toiduringluskapi idee kevadel alguse kahest aktiivsest vabatahtlikust – Anu Aljastest ja Kätlin Ilvesest, kes pöördusid linnavalitsuse poole küsimusega, kuidas toiduraiskamist vähendada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Veterinaararst
1 aasta tagasi

TV näitas hiljuti, et Tartus on see lillelaste üritus läbi kukkunud. Ja kes tahakski ei-tea-kust ja kelle käest tulnud toitu kasutada?

Nojah
1 aasta tagasi
Reply to  Veterinaararst

Eestis vöibolla see alguses ei töötagi, inimestele uus asi ja ei osata käituda. Selliseid ettevõtmisi peaks ennem televisioonis tutvustama, kuidas muudes maades see asi käib. Ega see pole meie leiutis, läänemaailmas see juba ammuaega

salliv
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah

Olen kaua elanud nn läänmaailmas’ ja reisinud, aga sellist asja pole näinud mitte kusagil.

Nojah
1 aasta tagasi
Reply to  salliv

Pole osanud tähelepanu järelikult pöörata, aga täitsa olemas, ka meie naaberriikides.

Maamees külast
1 aasta tagasi
Reply to  Nojah

No mida? Eks ta üks lillelaste teema ole, kes näppe mulda pista ei julge ja ise toitu omale ei viitsi peenramaal või aialapil kasvatada. Meil kõigil on olnud maakodu või tuttavad maal, kus võimalik maalapikesel või aiamaal omale tarvilikku toidupoolist kasvatada. Kahjuks on kultiveeritud ühiskonnas arvamust, et meie igapäevane toit tuleb lähimast supermarketist. Ammu aeg tulla tagasi oma juurte juurde ja ise omale toitu kasvatada või oma vanavanemate kodu üles otsida ja aialapp umbrohust puhastada ning kevadel seemned-taimed mulda pista. Siis ei pea prügikastist toitu otsima või toidu jagamiskappe mõõda linna otsima.

Seikspiir
1 aasta tagasi

to Maamees
Romantiline üleskutse, kuid häda selles, et selline potipõllundus on võrreldes suurtootmisega äärmiselt ebaefektiivne ning töötunde arvesse võttes oleks käsitöötoidu omahind üüratult kallis. Pealegi poleks linnainimesel kasvatatut kusagil säilitada.

milleks
1 aasta tagasi

siis üldse poes käia, imeline kui see toidujagamise kapp hakkab neid kaubanduskeskuseid asendama, poleks uskunud , et see kommunism nii lähedal on, mõni aktivist võiks välja käia mõtte hakata ka pangaautomaatide asemel rahajagamis automaate kõikjale paigaldama , igatahes toetan, kuldaväärt mõtted, ka mehi võiks hakata jagama, loomulikult tasuta.

....
1 aasta tagasi
Reply to  milleks

inimeste aitamine pole mingi kommunism, tehke endale selgeks mõisted, mida miski tähendab! Palun teid!

Jevgeni.com
1 aasta tagasi

Kevadeks on värsked hauad kalmistul tühjaks söödud

Mari
1 aasta tagasi

Väga hea mõte!

K.s
1 aasta tagasi

Kurb, et XXI sajandi eestis selliseid asju tehakse, a mis parata, kajakalda reformierakonna energiahindade tulemus…a kaka vanemad, kes hakkama saavad, ei ela vist siin? Kes seda kappi siis täitma hakkab?

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Küsi Seederi käest, tema jagas pensioniraha laiali!

Taadu
1 aasta tagasi

Inimesed võtsid ikka nagu ise oma raha välja, mitte seeder ei jaganud !!!

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Taadu

Ega Ossinovski ka jotasid Lätti ei saatnud, ikka inimesed ise läksid!

Nojah
1 aasta tagasi

Millest aru ei taha saada, et seedrit süüdistad? Inimene ise valib ju mida oma rahaga teeb, kas käib lätis või kogub pensionit just selles sambas või mõne muu instrumendiga või üldse ei kogu niipalju. Täitsa inimese enda valik ja mis ongi täiesti normaalne nähtus vabas maailmas, et valik on sul.

Urmas
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

On õelaid inimesi ja pn kohe väga õelaid. Teie olete selle teise, inimloomadest, grupi esindaja. Kohe kahju teiesugustest.😭

Taadu
1 aasta tagasi
Reply to  Urmas

Nuta siis natuke, kui minust nii kahju on

....
1 aasta tagasi
Reply to  Taadu

Teile ei kirjutatud ju!

Urmasele
1 aasta tagasi
Reply to  Urmas

inimesed on lihtsalt pettunud, väsinud, ületöötanud ja pidevas mures tuleviku pärast. Õelusega pole siin mingit pistmist.

Svens
1 aasta tagasi
Reply to  Urmasele

Tulge Rootsi tööle, mis väsitate end seal mõtetus kohas. Terve elu vindud ainult ja kirud valitsust. On see seda väärt? Pärast tuled koju tagasi.

pioneeriaktivist
1 aasta tagasi

rahval on liiga palju raha käes ja poes liiga palju kaupa, tuleb kardinaalselt vähendada toiduainete tootmist ja üle minna talongi süsteemile ja probleem laheneb

Urmas
1 aasta tagasi

Kui see oli nali, siis tuleb nutt peale. Seevastu mõistust võiks raha kasutamisel küll rohkem kasutada, kellel seda muidugi on!

nali
1 aasta tagasi
Reply to  Urmas

on selliste lollustega tegeleda, meil on supiköögid kui kellelgi häda käes, aga paigaldada biojäätmete sorteerimise kappe tänavatele on alandav, kui midagi üle saab anda naabri lastele või vanurile

Seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  nali

Alandav? Kas oled kuulnud, et meil on viimastel kuudel toiduainete näppamine poodidest oluliselt kasvanud? Ilmselt ei tehta seda naljaviluks.

kas
1 aasta tagasi
Reply to  Seikspiir

vaesuse leevendamiseks on siis lahendus toidujagamis kappides, valitsus nöörib rahvast kalli elektriga, näpuotsatäie pensiga, madalate palkadega, rahvavaenulik vargapartei tuleb valitsusest minema kihutada

Svens
1 aasta tagasi
Reply to  Seikspiir

Ei misasja. Poest näppadki ja viid toidukappi. Nii on heategevus tehtud ja endal raha alles. Lambad terved hundid söönud või kuidas seda öeldaksegi. Veel võib öelda win win olukord.

Seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  Svens

loll jutt suhu tagasi!