5 harjumust, mis teevad sind rahaga targemaks

reklaamitoimetaja

reklaam@le.ee

On ütlematagi selge, et raha on meie igapäevaelu oluline aspekt, olenemata sellest, millega tegelete. Kuigi te ei pruugi ennekõike jahtida materiaalset vara, nõustute tõenäoliselt sellega, et raha võib osta teile vabadust ja see on lõpuks see, mida iga üksik inimene maailmas õigustatult soovib – et veeda rohkem aega oma pere, sõprade ja oma lemmikhobidega. Kui aga pandeemia meile midagi õpetas, siis seda, kui ootamatult võib majanduslik olukord meie ümber muutuda. 

Seetõttu on üha olulisem jälgida oma rahaasju ja mõista, mis on teie rahakotile, elule ja vaimsele heaolule tõeliselt kasulik. Finantskirjaoskus on terviklik ja sisaldab palju väikeseid, järkjärgulisi samme. See algab teie enda harjumuste ja kulutuste muutmisega, mis lõpuks aitab teil jõukust kasvatada ja iseseisvaks saada.

Mõelge nendele 5 harjumusele, mis panevad teid rahaga nutikamalt ümber käima.

 

1.Olge oma eesmärkide osas selge


Raha puhul on ülioluline, et teaksite, mida sellega peale hakata. Pangakonto kord nädalas kontrollimine on hea algus, kuid kaugele jõudmiseks peate seadma konkreetsed eesmärgid ja teadma, mida soovite oma sissetulekuga saavutada. Üks hea viis raha enda kasuks tööle panemiseks on nende hea kasutamine, näiteks oma ettevõtte loomine.

See hõlmab sageli laenude võtmist, mis võib alguses olla hirmutav, kuid võib hea laenuandja valimisel teie isiklikku ja tööelu lõplikult muuta. Laenupakkujaid on erinevaid aga uurige ise edasi kuidas ja kas laen kohe kätte saada.

 

  1. Säästa

Raha ei kasva puu otsas, mida me hästi teame. See ei tule ka tühjast ilmast, üks parimaid viise olemasoleva kapitali kasvatamiseks on säästmine. Iga paari euro tagant säästes näete, kuidas need võivad teie olemasoleva auto või mõne muu laenu tagasimaksmiseks kasuks tulla. Tänapäeval ei saaks säästmise alustamine enam lihtsam olla – praktiliselt iga panga pakutava hoiukontoga pole vaja muud, kui see ise avada.

Siiski on parim viis vältida laenude koormamist, kui eelnevalt teada, millised on tingimused ja milline tagasimakseskeem teile kõige paremini sobib. Võrdle laene aadressil Kreditum.ee.

 

1.Investeeri

Säästudelt intressi teenimine on tore, kuid ühel hetkel võib olla mõistlikum oma raha reinvesteerida. Igasugune kulutamata ja selle asemel investeerimata summa on meie raamatutes võit, nii et proovige sellest harjumust kujundada. Levinud on eksiarvamus, et investeerimisega tegelemiseks on vaja suurt algkapitali – vastupidi, paljud investeerimispakkujad pakuvad sulle võimalust investeerida juba ühe euroga.

Oluline on teie valmisolek kulutada aega ja iseseisvalt uurida kõiki investeerimisvõimalusi. Kasutage kogu potentsiaali, et oma raha kasvatada ja oma vaba raha investeerida.

 

  1. Jälgige oma rahavoogusid

Teine oluline samm oma rahaasjade üle kontrolli võtmiseks on jälgida, kui palju kulutate ja millised teie kulutamisharjumused välja näevad. Kui tahad teada, milline oleks optimaalseim säästmis- või investeerimisstrateegia, pead teadma, millised näevad välja sinu igapäevased kulutused. Lihtsad sammud, nagu teadmine, kui palju teie pangakontole laekub ja sealt välja tuleb, vähendavad enamikku teie kulusid.

 

  1. Automatiseerige nii palju kui võimalik

Kuigi võite püüda olla võimalikult rahaliselt teadlik, on nii palju asju, mida jälgida ja mõnikord ei pruugi te seda korraga oma peas hoida. Automatiseerige oma laenu tagasimaksed, automatiseerige oma arved ja võib-olla isegi automatiseerige oma säästud.

Kui teil pole investeerimiseks vajalikku tehnilist oskusteavet, võib automatiseerimine olla tohutu pluss – paljude automatiseeritud investeeringute valikutega saate oma kapitali kogumise viisi ümber mõelda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments