Mida kõike sisaldab endas Playstation 5 mängukonsool? 

Vaba aja veetmiseks on palju võimalusi. Üks huvitavaid viise selle tegemiseks on mängida mänge. Kui lauamängude ja muude seltskonnamängude jaoks on tavaliselt vaja mitut inimest, siis mängukonsooli abil on võimalik nautida oma lemmikmänge ka täiesti üksinda.

Üheks tuntud mängukonsoolide tootjaks on Sony. Nende uusim Playstation 5 mängukonsool on paljude mängurite lemmik, kuna sisaldab endas rohkelt funktsioone. Lisaks paistab see silma ebatavalise välimusega. Tutvustame seda teile lähemalt!

Välimus

Esimene aspekt, millega PlayStation 5 silma jääb, on selle välimus. Tegemist on mõõtmetelt suure mängukonsooliga. Seetõttu võib tekkida küsimus, kuidas seda paigutada. Külili asetades võib olla vajalik uue televiisorilaua ostmine. Konsooli saab kasutada nii vertikaalselt kui ka horisontaalselt ning sellega on kaasas ka karbis spetsiaalne alus, mille külge saab konsooli kinnitada. Alust saab kasutada ka konsooli toestamiseks.

Kuna see on välimuselt suur, võib sellest saada ruumi üks silmapaistvamaid elemente, mis paljudel märkamata ei jää. Voolujoonelised kurvid ja LED valgustus mõjuvad luksuslikult ja kohati ka ulmeliselt.

Suuruse põhjuseks on ka uudne jahutussüsteem. Selleks, et see saaks oma tööd korralikult ja efektiivselt teha, on tähtis konsoolile õige koha leidmine. Nimelt peaks konsool olema seinast vähemalt 10 cm kaugusel. Samuti ei tohiks konsooli panna vaibale või kusagile, kus on pikad narmad. Vältida tasub ka kitsaid kohti, kus õhu liikumine on takistatud. Konsool ei tohiks olla kaetud kinni riidega ja seda tuleb aeg-ajalt puhastada, et vältida tolmu kogunemist.

Versioonid

Playstation 5 mängukonsoole on saadaval kahte sorti – digitaalset ja plaadiga. Digitaalne konsool on välimuselt veidi väiksem ja kerge, kuna sellel puudub plaadilugeja. Seetõttu ei ole võimalik Blu-Ray plaatide kasutamine. Selle asemel on rõhuasetus arvuti kaudu digitaalselt mängude ostmisel, mis muutub tulevikus veelgi rohkem tavapäraseks. Eelduseks on hea internetiühendus.

Kui teil on varasemalt kogunenud suur hulk plaatidel olevaid videomänge, tasuks soetada ka PlayStation 5 plaadiga versioon. Suur osa Playstation 4 mängudest töötab ka Playstation 5 peal. Samuti on niimoodi võimalik filme vaadata, kuna digitaalsel versioonil see võimalus puudub.

Võimekus

Võimekus on nii plaadiga kui ka digitaalsel versioonil sama. Mõlemad on varustatud erilise SSD kõvakettaga, mis on loodud spetsiaalselt konsooli jaoks. Kiiruseks on 5,5 GB/s, mistõttu on see kiirem, kui arvutis olevad kõvakettad. Niimoodi on võimalik peaaegu olematu laadimisaeg.

Playstation 4 võimaldas mängijal valida, kas laadida alla terve mäng korraga või ainult osa sellest, et kiiresti mängima hakata. Playstation 5 võimaldab hiljem eemaldada teatud funktsioone, mis võimaldab kõvakettal ruumi vabastada. Näiteks saab võtta maha üksikmängija osa, kui seda enam ei kasutata.

Allalaadimise kiirus sõltub kasutaja kodus olevast internetikiirusest. Tänu kiirele SSD kettale käib ka info kirjutamine ja uuendamine palju kiiremini. Playstationi äpp võimaldab täpselt järgida, mis ja millal konsoolis alla laeb.

Mängude hoiustamiseks sobib ülikiire SSD kõvaketas, sest USB-le mänge laadida ei saa. Välist ketast saab lisada USB liidese kaudu. Seadmega sobivad M.2 SSD kettad, kuid aja jooksul lisab Sony nimekirja nendest ketastest, millega saab konsooli mahtu suurendada.

Heli

Mängukonsoolid leiavad kasutust mängude mängimiseks ja filmide vaatamiseks, mistõttu on selle oluliseks komponendiks kindlasti heli. Playstation 5 on varustatud Tempest 3D Audio Techniga, mis tagab võimaluse esitada 3D formaadis helisid. Tehnoloogia võimaldab täpselt määrata heli järgi asukohta. Näiteks noole peast mööda lendamine või sammude abil määramine, kus vastane on. Kõigil PS 5 mängudel on selline funktsioon olemas.

Seetõttu saab võimsa heli anda edasi ka kõrvaklappidesse. Kõrvaklappide puhul ei ole tähtis, millise tootja omad nad on, küll aga peavad neil olema teatud funktsioonid ja võimekus. Sobivad näiteks Sony PULSE 3D kõrvaklapid, kuid Playstation 5 võimaldab kasutada ka teisi kõrvaklappe, millel on 3D audio. Kõrvaklappidel peaks olema USB või 3,5mm ühendus. Tulevikus on 3D heli kasutamine võimalik ka teleri vahendusel.

Lisad

Kindlasti ei saa tähelepanuta jätta Playstationi komplektiga kaasa tulevaid lisasid. Kõige tähtsam lisa konsooli juures on kindlasti juhtimispult, mis Playstationil on juhtmeta. Seda on mugav kätte võtta, mis võimaldab seejuures mugavat mängimist. Puldil on olemas dünaamilised päästikud ja sisseehitatud mikrofon. See võimaldab arendada käte osavust, mis peale igat mängu muutub aina paremaks.

Juhtpulti katab silikoonümbris, mis on vastupidav ja pikendab puldi eluiga, kaitstes kukkumise ja kriimustuste eest. Ümbrise eemaldamine ja uuesti peale panemine on lihtne. Sellele lisaks on võimalik soetada ainult pöidla nupule käivat silikoonist katet, mis võimaldab paremat toetust sel ajal, kui te mängite. Puldi abil on võimalik lihtne ja mugav mängude valik.

Playstation 5 võimaldab samaaegselt mängida kuni 4 mängijal korraga, mistõttu sobib see peredesse, kus on palju lapsi või neile, kellele meeldib koos sõpradega mängida. Laias valikus konsoolimängud teevad Playstationist nii suurte kui ka väikeste lemmiku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments