Lastele mõeldud tahvelarvutid: milline valida?

Tänapäeva lapsed tutvuvad tehnikamaailmaga juba varases eas. Tihti ei ole laps veel kooliealinegi, kui ta saab endale esimese nutiseadme. Kuna lastele meeldib enamasti mängida, sobib nende esimeseks nutiseadmeks ideaalselt tahvelarvuti. Parima hinnaga suures valikus tahvelarvutid on saadaval Kaup24 veebipoes.

Miks osta lapsele tahvelarvuti?

Tihti võib tekkida küsimus, kas soetada süle- või tahvelarvuti. Võrreldes sülearvutiga on tahvelarvutid mobiilsemad ja väiksemad. Seetõttu on neid mugav näiteks pikkadele autosõitudele kaasa võtta. Niimoodi saab laps vaikselt teha enda jaoks meelepäraseid asju. Tahvelarvutist on võimalik vaadata multikaid, mängida mänge ja joonistada, kuid samas ka ennast harida, kui laadida tahveltarvutisse rakendusi, millel on hariv sisu.

Sülearvuti tasub soetada siis, kui laps on juba suurem ning arvutit läheb vaja koolitööde tegemiseks. Nimelt on kõige parem teha tööd 15 tollise ekraani taga. Tahvelarvutid ei ole enamasti nii suured. Samuti on sülearvutitel suuremõõtmeline klaviatuur ning seade võib töötada mõnel juhul kuni 12 tundi.

Millised tahvelarvuteid on olemas?

Tahvelarvutid meenutavad välimuselt suuri telefone. Neil on vähemalt 7-tolline ekraan, mis on puutetundlik. Lisaks on need varustatud enamasti esi- ja tagakaameraga, mistõttu saab sellega ka pilte teha. Klassikalised tahvelarvutid on kerged, mis teeb nende kaasaskandmise mugavaks. Eriti hea on see siis, kui laps kasutab seadet väljaspool kodu. Samuti on nad vastupidavad, kuna neil on vähem detaile, mis liiguvad. Seetõttu pole vaja karta, et midagi võiks kergelt katki minna. Lisaks on tahvelarvutid soodsamad, mistõttu ei ole rahakaotus suur, kui seade peaks katki minema. Kuna seadmetel on vähem komponente, peab ka aku kauem vastu.

Peale klassikaliste tahvelarvutite on olemas ka nn hübriidarvutid, mis ühendavad endas sülearvuti ja tahvelarvuti omadused. Pealtnäha võivad nad tunduda nagu tavalised sülearvutid, kuid ekraani pöörates on neid võimalik muuta tahvelarvutiteks. Nende üheks eeliseks on kindlasti see, et võimalik on teha ka tööd, mistõttu pole vaja soetada lisaks sülearvutit. Vajadusel saab hübriidarvutiga ühendada ka monitori ja muud arvutitarvikud. Samuti on nad võimsamad ja kiiremad kui tavalised tahvelarvutid. Selles seadmes on võimalik samaaegselt mitme akna avamine ja kasutamine, nagu tavaliseski arvutis.

Milline tahvelarvuti lapsele osta?

Lapsele tahvelarvutit valides tasub vaadata hoopis teisi parameetreid kui täiskasvanule sama seadet valides. Nimelt peab ta olema ühtaegu nii laheda välimusega, vastupidav kui ka sobiva sisuga.

Kõige väiksematele lastele sobivad ideaalselt tahvelarvutid, mis on loodud spetsiaalselt neile. Need on mõeldud harivate mängude jaoks. Tihti on nad paksude ja korralike äärtega, millest on lihtne kinni haarata. Samuti kaitsevad nad ekraani põrutuste ja katki minemise eest, kui tahvel peaks maha kukkuma.  Teise parameetrina tuleks järgida suurust. Väiksematele lastele sobivad 7-tollised tahvelarvutid, mida nad saavad mugavalt käes hoida. Suurematele lastele võib valida suurema ekraaniga mudeli, mis on mugav filmide ja videote vaatamiseks.

Oluline on seejuures ka seadme vastupidavus. Suure tõenäosusega kukub tahvelarvuti lapsel käest maha,  mistõttu peaks tahvelarvuti olema tugeva korpusega. Alati on võimalus osta tahvelarvutile kaaned. Nii ei pea muretsema, et ekraanile võivad tekkida kriimud. Lisaks annab see seadmele isikupära.

Kuna internet on täis ohtusid, võiks tahvelarvutil olla lapsevanema funktsioonid. See võimaldab määrata, mida ja millal laps seadme ekraanilt vaatab ja kasutab. Samuti on niimoodi võimalik piirata ekraaniaega, et laps nutimaalima liiga kauaks ei jääks. Väikeste laste puhul tuleks sellesse suhtuda vastutustundlikult, sest niimoodi kaitsete neid kõigi võimalike ohtude eest.

Kui lapsele sobiva tahvelarvuti leidmine võib olla keeruline, on olemas ka spetsiaalselt lastele loodud mudeleid.

Blow KidTAB 7.2″

See tahvelarvuti on saadaval nii sinises kui ka roosas värvitoonis. See sobib väikesele lapsele, kes on huvitatud sellest, mis maailmas toimub. Tahvelarvuti pakub mängulist viisi kohtuda ümbritseva maailmaga. Selles on mitmekesised mängud ja rakendused, mis võimaldab leida lapsel endale sobiva. Arvuti on kummist korpuses, mistõttu ei ole vaja karta, et ta võiks katki minna, kui laualt alla kukub. Peale selle ei ole tal teravaid nurki.

Tahvlil on 1,2 GHz nelja tuumane protsessor ja 7-tolline TFT ekraan. Samuti on sellel 4 GB sisemälu ja Android 5.0 Lollipop operatsioonisüsteem. Lisaks on seadmel olemas esi- ja tagakaamerad, mis võimaldavad teha lõbusaid fotosid. Tahvel on varustatud 3000 mAh akuga, mis võimaldab kasutada seadet nii targaks saamisel kui ka meelelahutuseks.

Prestigio Smartkids PMT3197_W_D_PK

See tahvelarvuti on samuti loodud lastele. 7- tolline erk ekraan on kaetud spetsiaalse pinnaga, mis hoiab ekraanist eemal kriimud. Korpus on kaetud libisemisvastase kattega, võimaldades mugavalt tahvlit käsitseda. Küljed on kaetud kummiga, mis pakub kaitset kukkumiste ja müksude eest.

Tahvel on täis harivaid mänge, rakendusi ja multikaid. Selleks, et seda kõike võimalikult kaua nautida, on tahvlil 2500 mAh aku. Turvalisuse tagamiseks on võimalik vanemal blokeerida sobimatud leheküljed ja rakendused ning samas hoida silm peal sellel, mida laps internetis teeb. Kaamerad ees ja taga võimaldavad teha endast ja teistest pilte. Seadmel on 1GB operatiivmälu, 16 GB sisemälu koos mälukaardi võimalusega ja neljatuumaline protsessor.

 

Leidke lapsele sobiv tahvelarvuti Kaup24 abiga!

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Marko
3 aastat tagasi

Jah, nutisõltuvus ei ole meil ju probleem. Ja nutikael ka mitte.