Vabamu rändnäitus jõuab nädalavahetusel Haapsallu

Vabamu näitus. Foto: Aron Urb
Vabamu näitus. Foto: Aron Urb

Laupäeval ja pühapäeval näeb Haapsalus Kodanike torni juures Vabamu rändnäitust „Taasiseseisvunud Eesti: 30 aastat vabadust ja vastutust”.

Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäevale pühendatud eesti-, vene- ja ingliskeelne ning igale vanusegrupile mõeldud näitus jutustab lugusid Eesti riigist ning demokraatiast ja mõtestab lahti vabaduse tähenduse. Näituse kaudu saab heita pilgu viimase 30 aasta sündmustele eluolus, poliitikas, popkultuuris, muusikas, keele arengus jne. Väljapaneku ühe osa moodustavad inimeste saadetud fotod nende tähtsündmustest viimase 30 aasta jooksul.

Uudistama on oodatud ka väikeseid külastajaid, kellele on loodud eraldi lastenurk, kus saab vaadata värskelt valminud Piip ja Tuut videot, panna proovile oma teadmised ja tegeleda käeliste tegevustega!

Näitus on külastajatele tasuta ja paikneb Kodaniketorni ees avatud 17. juulil kell 16-22 ning 18. juulil kell 11-19.

Tuleval nädalavahetusel jõuab näitus Tõrva, seejärel Põlvasse, Kuressaarde, Tallinnasse, Paidesse, Narva, Kallastesse, Tartusse. Viimane näitus on 11.-12. septembrini Raplas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
postimees kirjutab
2 aastat tagasi

see okupatsioon kestab selle sama vabamu valvurite saate ediselt eestis edasi. eelmisel aastal küüditati jälle läänelaalt üle 300 inimese

nahal
2 aastat tagasi

Küüditamine oli karm ja tõsine kuritegu. seda võrrelda tilu-lilu lillepeoga on väga kohatu.

Äraspidine muuseum
2 aastat tagasi

Okupatsioonide muuseumist on saanud mingi Vabamu…. ja vastavalt äraspidisele nimele on ka nende sisu muutunud – homopropaganda noortele on saanud nn muuseumi pärisosaks.