Vald valis välja Kullamaa kooli ehitaja

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kullamaa kool. Urmas Lauri

Kullamaa keskkooli ehitushanke võitis Vorteko, kes teeb kooli 560 000 euro eest korda.

Lääne-Nigula abivallavanema Taivo Kausi sõnul oli pakkujaid viis ja Vorteko oli kõige odavam. Lääne-Nigula valla eelarves on Kullamaa kooli remondiks 600 000 eurot. Hinnalt järgmine oli Sairee pakkumus, 570 000 eurot. Kõige kallim oli Latukresti pakkumus, 690 000 eurot.

Kui keegi hanget ei vaidlusta, sõlmib Kaus Vortekoga nädala pärast lepingu. „Mai lõpus ehk töö juba käib,” ütles Kaus.Vundamendi lahtikaevamine ei sega ka koolitööd. Tuleva kooliaasta alguseks peaks kõik valmis olema.Kool soojustatakse, hoone saab uued aknad ja ventilatsiooni, mida praegu ei ole üldse.

Kullamaa kooli remont on Lääne-Nigula valla tänavu kõige suurem investeering. 17 000 eurot sai vald selleks maakondade arengu- ehk MATA-programmist, kus saavad toetust objektid, mis mõjutavad kogu Läänemaa arengut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvamus
2 aastat tagasi

Eelarve koostamisest paistab teatud huvisuunda kattev rahastus, kuid jätab nõutud tegevuse katterahastuseta. Miks peaks erahuvid ühisesse patta mahtuma ?

Peter
2 aastat tagasi

Eks ta kahtlane lugu sellise firmaga lepingusse minna tegelikult on. Aga pikalt registris loksunud, võib ollz loksubki edasi.

Vanaema padrunid
2 aastat tagasi

Kolm miinimum palgaga töölist kirjas, käive peaaegu null ja siis saad poole millise hanke võidu, “pole paha”.

Kodanik
2 aastat tagasi

Alati kõige odavam valides juhtub,kas tuleb ehitusel üllatusi ja tähtajaks ei saada valmis kuna lõpus rahad enam ei liigu või tehakse juba ehitusel üle jala tööd,sest meie ehitusjärelvalve on ka selline et las aga olla….

Tundub
2 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

et Arendus – Eelarve komisjoni esimehena on Jüri Ott ajanud tasakaalukat ja õiget poliitikat, sest investeeringud haridusse ( antud juhul Kullamaa kooli) on igati mõistlikud ja põhjendatud. Pole haridust, pole kogukonda ega valda, seda on näha vallajuhtide vaenamisest Nõva kooli ja kogukonna vastu