Pfizeri koroonavaktsiini viaalist saab kuus doosi

Koroonavaktsiin. Malle-Liisa Raigla
Koroonavaktsiin. Malle-Liisa Raigla

Ravimiamet annab teada, et Pfizeri koroonavaktsiin Comirnaty viaalist saab senise viie doosi asemel kuus doosi vaktsiini.

Sellist muudatust soovitab tooteteabesse lisada Euroopa ravimiameti inimravimite komitee.

Ravimiameti andmeil tuleb kuue doosi eraldamiseks ühest viaalist kadude vähendamiseks kasutada kindlat tüüpi süstlaid, milles nn surnud ruum on väike, kuni 35 mikroliitrit. Kui kasutatakse tavalisi süstlaid ja nõelu, ei pruugi kuuenda annuse viaalist kättesaamine õnnestuda.

Kui pärast viiendat annust viaali jäänud vaktsiinikogus ei anna täielikku patsiendi jaoks mõeldud annust (0,3 ml) välja, peab tervishoiutöötaja viaali ja selle sisu ära viskama. Täisannuse saamiseks ei tohi mitmesse viaali alles jäänud koguseid liita ja kasutamata jäänud vaktsiin tuleb ära visata 6 tundi pärast lahjendamist.

Lisateavet Comirnaty kasutamise kõigi sammude kohta leiab uuendatud tooteteabest .

Comirnaty on koroonavaktsiin, mis on mõeldud 16-aastastel ja vanematel inimestel Covid-19-viiruse kaitseks. Euroopa Liidus kehtiv tingimustega müügiluba anti välja 21. detsembril 2020.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments