Haapsalus prooviti boot camp’i

Lääne Elu

info@le.ee

Cätlyn Koort veeretab rehvi boot camp’I treeningul Wiedemanni spordihoone õuel. Meline Sirkel

Treeningustiili nimetus boot camp viitab militaarsele algupärale ning sealt on see ka välja kasvanud.

Boot camp on märkinud sõdurite teenistuse algusaega, kus noor pidi lakkamatult jooksma ning iga vale liigutuse eest tuli teha sadu kätekõverdusi, hüppeid ja muid kurnavaid harjutusi.

Boot camp’i treening põletab meeletult rasva, kalorikulu võib olla ülisuur. See treeningustiil paneb proovile jõu, vastupidavuse, osavuse, tasakaalu, koordinatsiooni ja kiiruse.

Esimene boot camp’i treeningupäev toimus Haapsalus 7. novembril. Kohal oli eri vanuses naisi ning grupile andis maskuliinsust juurde üks igati tubli ja hakkaja noormees, kes treeningupäeva lõpus küsis naerul näoga: „Kas soojendus nüüd lõpuks läbi ka saab?”

Päev oli üles ehitatud nii, et raske treening tooks osalejatele hea tuju. Haapsalu Wiedemanni spordihoone ukse juures tervitas tulijaid rõõmsa näoga vastuvõtja, saali siseneja sai väikese kingipaki materjalidega toitumise ja treeningute kohta ning veepudeliga.

Treeningupäev algas Facebooki ja Instagarami auhinnamängu võitja õnnitlemisega, seejärel tänati treenereid, abistajaid ja toetajaid. Siis sai lõpuks alustada sellega, milleks kõik olid kohale tulnud. Kiire soojendus – ning esimene treening sai alata. Spordiklubi Hantel treener Berit Pankin viis läbi tunnise trenni strong nation, kus harjutuste sooritamine käib muusika järgi. See on mõnus tempokas trenn, mis võtab ka treenitud inimese korralikult läbi. Lühike hingetõmbepaus – ning algas juba teine trenn, mida viis läbi allakirjutanu.

Boot camp on ringtreening, kus sooritatakse teatud arv militaarse suunitlusega harjutusi. Harjutuste tegemiseks on kindel aeg.

Treeningu lõppedes ootas osalejaid tervislik kehakinnitus – kandik puu- ja juurviljade, pähklite ja näkileibadega. Pärast väikest söögipausi ootasid treenerid Sergo Viil ja Heinrich Toss inimesi õue korralikule eneseületamise rajale. Treenerid tutvustasid rada nii, nagu see oleks üks lihtsamaid asju üldse. Kui kell käima pandi ja esimene minut jooksma hakkas, ei antud armu enam kellelegi. Kõik pidid traktorirehvi lappama, treeningköiega vehkima, raskeid liivakotte tirima ning trepist üles-alla tõstma, 16 kg sangpommi viibutama, jooksma topispalliga õlal kaldteest üles ja alla. Muidugi olid lisaks nendele harjutustele veel kükid, jooksud ja väljaasted. Vahepeal anti osalejatele 20 minutit puhkust, et uue harjutuse juurde liikuda ja korraks hinge tõmmata, ilmselgelt möödus see aeg liiga kiiresti. Jõudu ja indu andis kindlasti juurde treenerite kaasaelamine ja julgustamine.

Ürituse lõppedes lahkusid osalejad väsinud ja punetavate, aga rõõmsate ja rahulolevate nägudega. Osalejate küsimusele, millal uuesti selline üritus Haapsalus saab olema, vastasid korraldajad, et kevadel kindlasti.

BootCamp Eesti tegemiste kohta saab infot Instagrami (bootcamp_est) ja Facebooki (BootCamp EST) leheküljelt.

Ester Rodima

Taebla kooli huvijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pealkirjas viga
3 aastat tagasi

Mis kuradi boot campi?
Kas Eestimaal ei soovitagi eesti keeles kirjutada?

viloloog
3 aastat tagasi

Eesti keel on primitiivne matsi keel!

Sigrid
3 aastat tagasi

Märjamaal oli esimene öökülm ja lollid saavad ka suvel külma.

Ahto
3 aastat tagasi

Mis treener see toss nüüd siis on? Treeneril peaks olema läbitud taseme eksamid minuteada ja siis ka esimene aasta ei tohi üldfüüsilist trenni üksi anda vaid peab olema kõrval kutsetunnistusega teise taseme personaaltreeneri paberiga treener. Viil on vä?)