4

Galerii: Haapsalus alustas töölaager

Töölaagri noored korjasid täna prügi Vasikaholmi ranna lähistelt. Malle-Liisa Raigla

Tänasest 24. juulini on Haapsalus töölaager 11-17aastastele noortele, kus noored tegelevad heakorratöödega.

11-13aastaste noorte ühistööna valmib installatsioon, mille tarbeks korjavad noored laagris oksi, lehti ja kive. „Kompositsioonid pildistame üles ning avalikustame huvikeskuse sotsiaalmeedia kanalites ning kodulehel, näitamaks kogukonnale, mida on võimalik teha loodusest korjatud vahenditest,” ütles Haapsalu noortekeskuse direktor Reelika Ender.

Töölaagri vanemad osalised, 14-17aastased noored teevad linna erinevates paikades heakorratöid. Töid jagab noortele linnahooldus. Täna korrastasid noored Vasikaholmi ranna ümbrust kuni muulini, homme jätkavad minnes muulilt Paralepa poole. Laagriliste sõnul prügi väga palju maas ei olnud, peamiselt olid suitsukonid. Veel on plaanis on umbrohust puhastada promenaadi lasteala ning kõnniteed ja koristada kalmistuid.

Noorema vanusegrupi tööpäevad on kolmetunnised ning vanematel neljatunnised. Üks noor saab tööd ühe nädala. Ühe noore tunnitasu on miinimumtunnitasu ehk 3,48 eurot brutos.

Kokku osaleb sellel aastal töölaagris ligikaudu 70 noort. Kogu laagrit rahastab Haapsalu linnavalitsus ning korraldusliku poole eest vastutab Haapsalu noorte huvikeskus.

Noori juhendavad eelmistest aastatest noortele tuttavad juhendajad Relika Ernets, Kati Vidrik, Sandra Saarniit, Kertu Ilves, Madli Uuemäe.

Malle-Liisa Raigla fotod

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Pamp
Pamp

Kas natuke vähe ei maksta? Võiks ikka 5-6€ tunnis maksta, et noortel vähegi stiimulit oleks, sest muidu tõesti nagu orjapalk.

tsillima
tsillima
oh sind, matit küll. Lapsed panevad seljakotid selga ja lähevad rõõmsal meelel, sest nad saavad hulgakesi koos olla- kaua sa ikka seal kodus nelja seina vahel lebotad. või poes hängid (raha otsas)-tahaks ju tsillida (oled väljas ja on raha).Noorusel on kerge jalg ning ta ei muretse isegi küürutamise pärast, et ristluud pärast mõnetunnist tööd valutama hakkavad. Mõte määrab kõik, nagu me teame. Vanasti korrutati, et kui sa ei õpi, siis saab sinust… Kui tunned, et oled ori või mustatöö tegija, siis oledki. Ja peale selle, et saad töö eest väikese tasu, millega tsillima minna, on võimalik arendada ka oma loovust… Loe rohkem »
mati
mati

ja ega noori tuleb juba maast madalast orjaeluga harjutada et neid seejärel tööjõuturule omavahel orjatöö tegemise peale konkureerima saata. Sest see teeb neid vabaks ja õnnelikusks.

Erx
Erx

Selle eest on mati õnnetu, sest tal tööd ei ole. Kes teda lumehelbekest tööle tahabki kui ainult vinguda oskab.

wpDiscuz