Eestisse võivad tulla kuumutatavad tubakatooted

BNS

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Riigikogu kiitis heaks tubakaseaduse muudatuse, mille järgi tühistatakse Eestis suitsuvabade tubakatoodete müügikeeld ja lubatakse uudsete suitsuvabade tubakatoodete käitlemine.

Suukaudsele tubakale, närimistubakale, nuusktubakale ja teistele suitsuvabadele tubakatoodetele jäävad keelud kehtima. Lisaks täiendatakse tubakaseadust uue tubakatoodete kategooriaga – kuumutavate tubakatoodetega.

20. maist kaovad Eesti ja kõigi teiste Euroopa Liidu liikmesriikide turult mentooliga sigaretid. Keeld puudutab sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna keskkonnatervise ja kemikaaliohutuse juht Aive Tellingu sõnul kõikvõimalikke tehnilisi lahendusi sigarettidele maitse andmisel: filtreid, kapsleid ja muid võimalikke lahendusi. Samas puudutab keeld ainult sigarette ja suitsetamistubakat, mis on mõeldud isekeeratavate sigarettide valmistamiseks. Vesipiibutubakat ega vesipiibukohvikuid kehtima hakkav piirang ei mõjuta. Lisaks lubab seadus e-sigarettides mentooli lõhna ja maitse lisamise.

Piirang ei reguleeri ka mentoolisigarettide tarvitamist. Eelnevalt ostetud ja väljapoolt Euroopa Liitu oma tarbeks ostetud mentooliga sigarette võib edasi tarbida.

„Muudatuse eesmärk vähendada suitsetamise atraktiivsust ja seeläbi suitsetamisega alustamist. Erinevate tugevate maitsete lisamisega peidetakse tubaka ebameeldivat maitset ning ekslikult arvatakse, et maitsestatud sigaretid on vähem kahjulikud,” märkis Telling.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments