7 nõuannet elutoas modernse interjööri loomiseks

Kui Sulle meeldib ajaga kaasas käia, siis kindlasti eelistad oma kodu kujundamisel ka modernsemat stiilivalikut. Stiilne kodu muudab nii endal kui ka külalistel olemise hetkega hubaseks, kui sisustus on valitud ja paigutus on tehtud maitsekalt. Siin on paar nõuannet, kuidas oma elutuba esile tuua modernses stiilis elementidega.

1.  Tutvu, milline on moderne stiil

Kui plaanid oma kodus antud stiili kasutada, siis kindlasti tasuks ka lähemalt uurida, mis seda iseloomustab. Moderne stiil sai oma alguse 20. sajandi algul ning selle haripunkt oli 30ndatel. Modernse stiili tunnusjoonteks on üldjuhul avarus, minimalism, keskkonnasõbralikkus ja funktsionaalsus. Üldiselt kasutatakse modernses stiilis loodusega seonduvaid värve – türkiissinine, roheline, pruun, rooste ja muu sarnane. Mööbli valimisel eelistatakse geomeetrilisi kujundeid ning konkreetseid piirjooni.

2.  Loo oma ideaalne kujutluspilt

Nüüd, kui oled tutvunud lähemalt modernse stiiliga, siis tasuks mõelda, milline võiks Sinu ideaalne elutuba välja näha. Kindlasti arvesta sellega, kui suur Sinu elutuba on ning milline on see planeeringult – see aitab Sul otsustada, kuhu uued sisustuselemendid paigutada. Kui Sul on oma ideaalsest elutoast kujutluspilt, aitab see Sul hiljem sisustuselementide leidmise teha märkimisväärsemalt kergemaks ning aitab planeerida ka eelarvet. Kui Sul aga seda veel pole, siis tutvu internetis leitavate piltidega teistest kodudest, kust ideid ammutada.

3.  Tutvu olemasolevate toodetega turul

Sisustamist aitab alati planeerida see, kui tutvud lähemalt toodetega, mis turul on. Isegi, kui Sul on tekkinud kujutluspilt oma elutoast, siis pead veenduma, et mõttes olev elutoamööbel ka reaalselt olemas on. Igati soovituslik on leida iga eseme jaoks ka alternatiivsed variandid. Nii ei pea Sa ka hiljem pettuma, kui mingil põhjusel Sinu planeeritud interjöör teistmoodi välja kujuneb. Tooteid tasuks kusjuures soetada veebipoest, sest seal olevad hinnad on tavapoodidega võrreldes märkimisväärselt soodsamad. Üks hea nipp on enne tutvuda toodetega tavapoes ning seejärel need internetist tellida. Õnneks kehtib enamus e-poodides 14 päeva tagastusõigus juhul, kui tellitud toode ei vasta siiski Sinu ootustele. Näiteks on võimalik tutvuda elutoamööbliga lähemalt siin.

4.  Kasuta kodus olemasolevaid esemeid

Kui Sul on juba kodus esemeid, mis võiksid modernse stiiliga sobituda, siis kindlasti kasuta neid. Nii hoiad kokku aega ja raha ning kui esemed on täiesti töökorras, siis miks peaksid nendest loobuma? Või äkki leiab vana elutoamööbel kasutust hoopis magamistoas? Või ehk on võimalus hoopiski mõne teise toa mööblit kasutada elutoas? Tähtis on, et juba olemasolev mööbel vastaks modernse stiili iseloomujoontega.

5.  Kasuta modernseid sisustustehnikad

Kuna modernset stiili iseloomustavad üldiselt looduslähedased värvid ja avarus, siis peaksid sellest lähtuvalt ka oma kodu sisustama. Avaruse tekitamiseks kasuta seintel neutraalseid heledamaid värve, mis muudavad ruumi hetkega suuremaks, kui see tegelikkuses on. Avarust aitab saavutada ka minimalistlik suhtumine – mida vähem, seda parem. Kasuta sisustamisel selgeid ja puhtaid piirjooni ning mängi kujunditega. Materjale valides eelista klaasi, puitu või metalli – puidust kapid (näiteks on võimalik leida kvaliteetseid modernseid kappe siit), klaasist lauad, metallist jalgadega toolid jne. Kui aga oled näiteks otsimas uut kodu, siis modernse stiili alusega kodul peaks kindlasti olema avatud planeering ja suured aknad.

6.  Kasuta sisustamisel modernseid maale ja pilte

Üks lihtne viis modernse elutoa välimuse saavutamiseks on kasutada modernistidest kunstnike töid. Selleks on üldiselt kirevad värvid erinevates vormides. Abstraktne kunst, fovism, kubism, ekspressionism, futurism, dadaism, sürrealism ja konstruktivism – need on modernse kunsti peamised voolud. Kunstiteoseid loosid kunstnikud nagu Pablo Picasso, Vincent Van Gogh, Frida Kahlo, Salvador Dali, Claude Monet, Andy Warhol ja paljud teised.

7.  Veendu, et kodu oleks hubane

Arvesta, et tegu on Sinu kodu elutoaga, mida parasjagu sisustad. Kuigi moderne stiil on äärmiselt stiilne maitsevalik, siis eelkõige peaksid arvestama omaenda vajadustest ja soovidest. Peamine on, et Sa ise tunned oma kodus hästi ja hubaselt. Kui ülenisti moderne stiil on Sinu jaoks võõras, siis lisa sinna teisi elemente.

Moderne stiil on ülimalt trendikas sisustusviis, kuid seda tuleb osata saavutada. Eelnevad nõuanded aitavad Sul kindlasti luua täpsem ettekujutus oma uuesti modernsest kodust ning aidata seda planeerida ka rahaliselt. Ilusat sisustamist!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments