Keraamiliste plaatide trendid aastaks 2020

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Otsid inspiratsiooni uue kodu sisustamiseks või vana renoveerimiseks? Kvaliteetsed ning vastupidavad keraamilised plaadid on üks parimaid lahendusi kauakestvaks iluks sinu kodus.

Tänu keraamiliste plaatide tootmise arengule on muutunud nende valik ning kasutusvõimalused näiliselt lõpmatuks.  Neid võib tänapäeval leida nii märgadest ruumides, köökides, elutubades kui ka magamistubades.

Et sinu valikut lihtsustada pani Home Concept Porcelanosa kokku viis keraamiliste plaatide trendi, mis löövad laineid sellel aastal.

1) Terrazzo stiilis keraamilised plaadid

Mitmed plaaditehased on hakanud imiteerima juba antiikaegadel alguse saanud põrandakatet Terrazzo, mis on muutunud seetõttu kodudesse lihtsasti paigaldatavaks. Terrazzo on betooni, looduskivi tükkide ning side- ja värvainete segust valatud ning poleeritud materjal, millel on omapärane värviline kivipuru muster. Tänu tehnoloogia arengule on Terrazzo stiilis plaadid muutunud tõeliselt elutruuks.Pildil põrandaplaat Ceppo

2) Metro stiilis keraamilised plaadid

Retrohõngulised metro plaadid on tänapäeval muutunud julgemateks ning neid on saadaval pea igat värvikombinatsiooni – alustades helekollaste, roosade ja lõpetades meresinistega. Eriti populaarsed on sellist tüüpi keraamilised plaadid Skandinaavias, kus heledamatele ja tagasihoidlikele ruumidele lisatakse värviliste metro plaatidega kontrasti. Selliseid plaate näeb eelkõige köökides pliidi tagaseinas ning vannitoas.Pildil seinaplaat Malaga

3) Betooniefektiga keraamilised plaadid.
Üha populaarsemaks on muutunud ka plaadid, mis imiteerivad betooni. Silmatorkavad betoonimustrid on muutunud sellel aastal rahulikumaks, muutes plaadid rohkem tõetruuks ja naturaalseks, sobides pea igasse ruumi kodus. Tehnoloogia arengu tõttu on nüüd säärastel plaatidel ka betooni ebaperfektsused ning reljeefsus, muutes need ülimalt sarnaseks päris betooniga.Pildil seinaplaat Toscana

4) “Slabid” ehk väga suured plaadid

Väga populaarseks on muutunud ka suuremõõduliste plaatide kasutamine. Näiteks allpool pildil nähtavad plaadid mõõtudes 120x250cm annavad ruumile suurejoonelise ilme ning vähendavad vuugivahede hulka, mis lihtsustab pindade puhastamist. Tänapäeval saab plaate teha üha suuremaid ja kergemaid, ilma vastupidavust ohverdamata. Just selle tõttu on kohtab üüratult suuri plaate järjest rohkem inimeste kodudes.Pildil Urbatek Nvy5) 

5) Puiduimitatsiooniga plaadid

Puit on olnud läbi aegade üks inimeste lemmikmaterjal. Tänapäeval on keraamilised plaadid muutunud äärmiselt sarnaseks päris puidule, olles reljeefsed ning ülidetailse elutruu mustriga. Populaarseks on seda tüüpi plaadid muutunud just tänu oma veekindlusele, mistõttu on hakatud neid kasutama märgades ruumides. Valikust leiab pea kõiki puidumustreid, toone ning ka libisemiskindla viimistlusega plaate.Pildil Manhattan Colonial

5) Puiduimitatsiooniga plaadid

Puit on olnud läbi aegade üks inimeste lemmikmaterjal. Tänapäeval on keraamilised plaadid muutunud äärmiselt sarnaseks päris puidule, olles reljeefsed ning ülidetailse elutruu mustriga. Populaarseks on seda tüüpi plaadid muutunud just tänu oma veekindlusele, mistõttu on hakatud neid kasutama märgades ruumides. Valikust leiab pea kõiki puidumustreid, toone ning ka libisemiskindla viimistlusega plaate.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments