Läänemaa lapsed saavad taas valida lemmikkirjaniku ja -illustraatori

Osa Haapsalu lasteraamatukogus väljas olevast Nukitsa konkursi raamatute väljapanekust. Foto: Liina Valdre
Osa Haapsalu lasteraamatukogus väljas olevast Nukitsa konkursi raamatute väljapanekust. Foto: Liina Valdre

Haapsalu lasteraamatukogu kutsub taas kõiki Läänemaa lapsi osalema Eesti lastekirjanduse keskuse korraldataval Nukitsa konkursil ja valima oma lemmikkirjanikku ja -illustraatorit.

Selleks, et Läänemaa lapsed saaksid anda oma panuse, on lasteraamatukogu näitusealustel, laudadel ja vitriinikappides väljas kahel viimasel aastal ilmunud algupärane laste- ja noortekirjandus. Raamatute seast saab valida enim meeldinud jutu ja enim meeldinud pildid.

Hääletussedeleid, millele märkida oma lemmikteose autori nimi ja kõige enam meeldinud piltide autor, leiab lasteraamatukogust (Wiedemanni 11), keskraamatukogust (Posti 3) ja kooliraamatukogudest. Kui mingil põhjusel ei ole aega raamatukokku minna, siis saab hääletada ka lastekirjanduse keskuse kodulehel.

Hääletada võivad lapsed vanuses 6-13 eluaastat, andes ühe hääle kirjanikule enim meeldinud raamatuteksti ja teise hääle kunstnikule enim meeldinud illustratsioonide eest. Hääletamine kestab kuni 23. veebruarini.

Võistlusel konkureerib 100 algupärast eestikeelset laste- ja noorteraamatut, mis on Eestis esimest korda ilmunud 2018. ja 2019. aastal ning on konkursil hääletajatele eakohased.

Auhinnapeole kutsutakse 70 konkursi hääletuses osalenud last. Keskus arvutab välja konkursi pidulikul lõputseremoonial maakonda või linna esindavate laste arvu proportsionaalselt maakondades ja linnades hääletanud laste koguarvuga.

Nukitsa konkursi pidulik lõpetamine toimub 4. aprillil Eesti lastekirjanduse keskuses.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz