Raivo Hein: pensionireform on otsetee vaesuseni ja seda juhib Isamaa

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Raivo Hein. Foto: Urmas Lauri

Pensionireform ei tee Eesti inimesi jõukaks, vaid põlistab vaesust ning see ongi valitsuse taktika, ütles investor ja LHV nõukogu liige Raivo Hein portaalile Geenius.

Tema silmis ei hakka suurem osa inimesi kunagi investeerima ning võimalusel just laristabki oma raha hetkemurede lahendamiseks. See just aga ongi tema sõnul läbimõeldud ja pikaajaline taktika valitsuse poolt, et luua olud, mis paneks valijaid tulevikus toetama praeguseid võimuerakondi.

“Tulevikus, kui inimesed on vanad, lähevad nad tänavale nõudma ülalpidamist valitsuselt. Siis on valitsusel jällegi väga hea populistlikult lubada neile pensionitõusu. See on nende valitsuses olevate populistide taktika, eriti Isamaa oma.”

Loe pikemalt portaalist Geenius.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass S
4 aastat tagasi

Kuda saab nii suur ärimees nii rumalat juttu ajada ?

tomm
4 aastat tagasi

Kas RH on saanud tõsisema peapõrutuse? Pension kui selline on pelgalt põlvkondade vaheline leping, et iga tööealine generatsioon peab üleval oma raugaeas vanemate generatsiooni. Samasugune põlvkondade vaheline ülalpidamise leping on tööealise generatsiooni ja selle laste generatsiooni vahel. Selles valguses on raha ja investeerimine mingi kolmandajärguline plära. Öeldakse, et ära vaidle lolliga, sest loll tõmbab su alla enda tasemele ja lööb sind seal oma “argumentidega”. Täpselt sama taktikat kasutavad pankurid, redutseerides pensioni teema pelgalt monetaarsele ja löövad siis kriitikuid oma “arvutuste” ning “prognoosidega”. Kas 200 aastat tagasi talumehed investeerisid oma pensionipõlve poole elust leiba, kartulit ja suitsuliha kogudes? Ei, nad tegid… Loe rohkem »

Enriko
4 aastat tagasi
Reply to  tomm

Kes Tommile miinuse pani esitagu kasvõi ükski argument oma hinnangu kaitseks. Seda pensionifondide raha, mida täna kogutakse, pole ju tõesti võimalik 30 aasta pärast äraelamiseks kasutada, mil Adolfi-aegne pensionisüsteem on asendunud islamistliku perekeskse elukorraldusega.

pudrujakapsad
4 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Kas 1989 aastal kõrvale pandud Saksa DM-e või Rootsi SEK-e ei saa sealsed pensionärid täna kasutada? Arukal investeerimisel teeb liitintress oma töö.

Aleks
4 aastat tagasi

Tasakaalustatud ajakirjandus avaldab ka vastaspoole vastulause…

mõngel
4 aastat tagasi

nutab see kes hakkab sellest ilma jääma, need pankurid ja ärikad võiksid oma suu väheke kinni panna, inimene teab ise mis oma rahaga teeb, või tahtsite ikka edasi meie rahaga majandada?? Millal on liht inimesele midagi peale surutud mis pole kasulik pankadele või ärikatele?? ükski pankur ei paku liht inimesele tulusat tehingut!

Imelik
4 aastat tagasi

a) see jutt ise on populistlik
b) igasugune pensionisüsteem on oma olemuselt püramiidskeem
c) kahjumiga pankade poolt “investeeritavat” raha ongi mõistlikum kasutada reaalajas, sest tema väärtus on kiiresti vähenev