Kevin Sakson võitis Eesti meistrivõistlustel pronksi

Kevin Sakson. Foto: Marko Mumm/EKJL
Kevin Sakson. Foto: arhiiv

Tallinnas Kadrioru staadionil peeti nädalavahetusel Eesti 102. meistrivõistlused kergejõustikus.

Kevin Sakson on sel hooajal on U20 vanuserühmas näidanud kettaheites ja kuulitõukes väga häid tulemusi. Eesti omavanuste selle alade parim jõudis Euroopa U20 vanuseklassi meistrivõistlustel kuulitõukes koguni esikaheksasse. Eesti noorte meistrivõistlustel heitis ta 1,75 kg raskust ketast kolmel korral üle 60 meetri, jõudes oma tulemusega absoluutsesse Europpa omavanuste tippu.

Nüüd nädalavahetusel tuli esimene medal ka täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel. Meeste kettaheites saavutas Haapsalu kergejõustikuklubi sportlane tulemusega 51.71 pronksmedali. Võistlusest võttis osa kogu Eesti paremik, eesotsas Doha maailmameistrivõistlusteks valmistuva Martin Kupperi ja olümpiavõitja Gerd Kanteriga. Selles võistluses juhtus nii mõndagi.

Peafavoriit tiitlile Kupper põles täielikult läbi ja kolme katsega tulemust kirja ei saanudki. Seega võitis oma 13 Eesti meistritiitli sellel alal Gerd Kanter ja meie noormees tõusis pronksile. Kusjuures Kevin näitas kõva võistlejanärvi, heites parima tulemuse viimases, kuuendas heitevoorus. Lisaks võistles Kevin Sakson ka kuulitõukes, saavutades seal 15.50-ga kuuenda koha.

Meeste kuulitõukes tegi kaasa veel kaks Läänemaa meest. Kaks nädalat tagasi Lihulas oma isikliku rekordi 17.30ni viinud 42 aastane Fred Vali ja kunagi kuuli ka üle 18 meetri tõuganud Karl Koha. Ühkesast kuulitõukajast olid koguni kolm meie meest, seega kolmandik atleetidest olid Läänemaa mehed.

Frerd Valil seekord võistlus nii hästi ei õnnestunud, tulemus 15.82 andis Haapsalu KJK sportlasele Eesti meistrivõistluste viienda koha. Karl Koha tõukas 14.60 ja see andis praegu Audentese Spordiklubi esindavale sportlasele seitsmenda koha.

Meeste odaviskes nägi kodupublik praegust maailma esinumbrit. Magnus Kirt viskas kolmandas voorus 87.57 ja võitis Eesti meistritiitli. Väga hea võistluse tegi ka Noarootsist pärit, Audentese SK esindaja Erki Mitman. Ta suutis tihedas konkurentsis visata 64.93 ja tasuks väga kõrge neljas koht.

Lääne-Nigula sportlane, Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi värve kaitsev Greete Lehemaa lõpetas naiste 5000 meetri jooksu esitosina. Talle näitas finišikell 20.24.31.
Meestest tegi 3000 meetri takistusjooksus väga sitke etteaste Jooksuklubi Tempo sportlane Igor Skatško. Viies koht tuli ajaga 10.01.84. Isiklikule rekordile jäi  sportlane alla vaid kolme sekundiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments