Haapsalu lasteraamatukogu kutsub põnevale perepäevale

Reeli Reinaus. Foto: Dmitri Kotjuh

Reeli Reinaus. Foto: Dmitri Kotjuh

Haapsalu lasteraamatukogus toimub laupäeval, 17. novembril perepäev „Ettevaatust, äge raamat!“, kus eemaldame saladuseloori samanimeliselt videoprojektilt, mille kallal me vaikselt terve sügise tööd oleme teinud.

Videoprojekt „Ettevaatust, äge raamat!“ koosneb kaheksast lühikesest videost, kus meie vahvad lugejad tutvustavad teistele lastele uusi ja ägedaid raamatuid enda lugemiselamuse kaudu. Laupäevasel perepäeval esitleme videoid pidulikult kõikidele huvilistele ning räägime lähemalt projekti taustast ning tulevikust.

Reeli Reinausi raamatud.
Perepäevale tuleb külla ka laste- ja noortekirjanik Reeli Reinaus, kes tuli lastekirjandusse 2008. aastal jutustusega “Saladuslik päevik”. Sestpeale on temalt igal aastal ilmunud üks-kaks laste- või noorteraamatut. Tänaseks on tema kontol koos paari täiskasvanutele kirjutatud teosega üle 20 raamatu.

Lisaks avame laupäeval lasteraamatukogus illustratsioonide rändnäituse „Risti-rästi läbi Eestimaa“. Tegemist ei ole kodumaa eri paiku tutvustava näitusega. Pealkiri vihjab hoopis kolmekümne pildi rännuteele. Need joonistas Milvi Panga luulekogule „Mesikäpa esikäpad“ kunstnik Mare Hunt.

Lisaks piltidele on väljas vanaaegseid esemeid ja mänguasju. Raamatu kujundust tunnustati mullu 25 eesti kaunima raamatu hulka arvamisega. Selliseid näitusi, kus oleks väljas kõik ühele raamatule loodud illustratsioonid, pole lasteraamatukogus varem olnud.

Perepäev algab kell 11.00 Reeli Reinausi esinemesega, millele järgneb videoprojekti esitlus ja näituse avamine. Külalisi ootab laupäeval lasteraamatukogus ka mitmeid põnevaid üllatusi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments