0

Täna tähistatakse Eesti 100. sünnipäeva

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Laupäeval, 24. veebruaril tähistab Eesti Vabariik oma 100. sünnipäeva. Riigi suurima pidupäeva traditsioonilised tähtsündmused toimuvad üle Eesti. Dirigent Hirvo Surva on juubeli puhul kutsunud üles kõiki Eesti inimesi täna kell 20.18 kallistama oma lähedasi.

„Eesti sajas sünnipäev, meie ühine pidupäev on käes,“ sõnas riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. „Eestlased on põhjamaiselt karged, aga nii tähtsa päeva puhul võiksime ometigi järgida armastatud dirigendi Hirvo Surva üleskutset. Kingime Eesti 100. sünnipäevaks täna kell 20.18 oma lähedastele kallistuse.“

Riigikantselei EV100 suursündmuste juhi Margus Kasterpalu sõnul oleme jõudnud sünnipäevanädala haripunkti. „Eesti sünnilugu ei ole olnud kergete killast, kuid seda suuremat uhkust saame tunda oma riigi üle. Täna tähistame üle-eestiliste pidustustega Eesti vabariigi 100. sünnipäeva.“

Tallinn:

Kell 7.33 on kõik oodatud Toompeale Kuberneri aeda pidulikule riigilipu heiskamise tseremooniale.

Kell 9.00 asetatakse Vabaduse väljakul Vabadussõja võidusamba juurde lilled, kõnega esineb peaminister Jüri Ratas.

Kell 11.00 algab Tallinnas Vabaduse väljakul kaitseväe paraad.

Kell 12.00 algab Vabaduse väljakul sõjamasinate näitus.

Paide:

Kell 13.45 algab Paides vabaõhuaktus, kus kõnelevad välisminister Sven Mikser, Paide linnapea Priit Värk ja ajaloolane Ründo Mülts. Samuti loetakse ette Eesti iseseisvusmanifest.

Kell 14.30 algab iseseisvuspäeva jumalateenistus Paide kirikus.

Haapsalu:

Kell 11 algab kontsert-jumalateenistus Haapsalu toomkirikus, kus esinevad tütarlastekoor Canzone ja Haapsalu kammerkoor ning kõnelevad Haapsalu linnapea Urmas Sukles, praost Leevi Reinaru ja Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilane.

Kell 12 algab vabaõhuaktus Lossiplatsil.

Tõrva:

Kell 15 avatakse Tõrvas EV100 arhitektuuriprogrammi „Hea avalik ruum“ raames
renoveeritud keskväljak.

Tartu:

Kell 18.30 algab Eesti Rahva Muuseumis president Kersti Kaljulaidi ja tema abikaasa vabariigi aastapäeva vastuvõtt ja kontsert-etendus.

Üle Eesti toimub kell 20.18 20.18 KALLI

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul tähistatakse riigi aastapäeva esimest korda 19.–25. veebruarini toimuva sünnipäevanädalaga. Ülevaate sünnipäevanädala programmist leiab siit: www.ev100.ee/et/ev100-sunnipaevanadal

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz