Omavalitsuste ühendamine rikkus Haapsalu kaasava eelarve hääletamise

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu kaasava eelarve ettepanekute poolt hääletamine kestab veel vähemalt selle nädala lõpuni, sest möödunud nädalavahetusel ei saanud inimesed oma häält enam anda.

Selgus, et siseministeerium rahvastikuregistri andmeid seoses ühendomavalitsustega ja ühe tühiku asemel tekitas aadressiandmetesse kaks tühikut. Nüüd ei saa kaasava eelarve programm alates nädalavahetusest enam aru, kes on linna sisse kirjutatud ja kes mitte.

„Peale vastavasisulise päringu sooritamist VOLIS keskkonna haldajale AS Andmevarale selgus, et hääletamise võimaluse puudumise rahvastikuregistris olevatel Haapsalu linna elanikel põhjustas Volis keskkonna ja rahvastikuregistri uuendamisel tekkinud viga,“ teatas Haapsalu linnavalitsuse sekretär Eva Unt.

Neli-viis inimest on linnavalitsusele teada andnud, et nendel nädalavahetusel hääletamine ei õnnestunud.

Hääletada ei saa ka praegu ja linnavalitsus otsib probleemile lahendust.

Esialgu pidi hääletamine möödunud nädalaga ka lõppema, aga nüüd pikendas Haapsalu linnavalitsus hääletamist 5. novembri hilisõhtuni. Hääletada ei saa senised Ridala valla elanikud.

Kaasava eelarve suurus on 20 000 eurot. Hääletamisele pandi 24 projekti. Eilse seisuga on kõige rohkem hääli saanud Pääsupesa lasteaia spordiplatsi renoveerimise projekt, mis maksaks alla 5000 euro. Populaarsemad on ka kiirkõnni raja uue katte ja turu kordategemise projektid.

Kaasava eelarve hääletus käib siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments